Αφράτα marshmallows με γεύση κεράσι
2016-07-05Κάθε φορά που φτιάχνω marshmallows σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να είχα ένα θησαυροφυλάκιο σαν του Σκρουτζ Μακ Ντακ γεμάτο από αυτά τα αφράτα, πουπουλένια ζαχαρωτά, και όλη μέρα να κάνω μακροβούτια και να τα πετάω στον αέρα όπως ο Σκρουτζ με τα πολυαγαπημένα του χρυσά δολάρια!
Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, όμως, μπορώ μονάχα να φτιάχνω ένα ταψί τη φορά (Σγκρουντ! Γρουμφ!), οπότε για σήμερα, πάρτε τη συνταγή για τα φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας.
Υλικά:
70 γρ ασπράδια (περίπου από δύο αυγά)
22 γρ ζελατίνη σε φύλλα
450 γρ ζάχαρη
200 μλ νερό
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
εσάνς κεράσι
70 γρ κορνφλάουρ
70 γρ άχνη
Μέθοδος:
Ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί: αλείφουμε με λάδι με ένα πινέλο. Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ και την άχνη σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε το ταψί ώστε να καλυφθεί καλά, αλλιώς το μείγμα θα κολλήσει. Το κορνφλάουρ και την άχνη που θα περισσέψουν θα τα χρησιμοποιήσουμε μετά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα πιατάκι με παγωμένο νερό να μουλιάσει.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη, την καλύπτουμε με το νερό και την ανακατεύουμε. Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε θερμόμετρο γιατί πρέπει να ελέγξουμε τη θερμοκρασία.
Μόλις το θερμόμετρο δείξει 125 βαθμούς, αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το σιρόπι στο μίξερ προσεκτικά.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μέγιστο και χτυπάμε για 10-15 λεπτά, ώσπου το μπολ να πάψει να καίει.
Προσθέτουμε όσο χρώμα και εσάνς θέλουμε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για διάφορους συνδυασμούς!
Ετοιμάζουμε ένα ποτήρι με καυτό νερό και μια σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Βουτώντας τη στο καυτό νερό μπορούμε να ισιώσουμε ευκολότερα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώσπου να πήξει το μείγμα.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη άχνη και το κορνφλάουρ στην επιφάνεια.
Ξεκολλάμε το μείγμα από το ταψί, το βάζουμε στον πάγκο μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε κυβάκια. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με επιπλέον άχνη και κορνφλάουρ για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Βουαλά, τα marshmallows είναι έτοιμα! Τα τοποθετούμε σε πλαστικό δοχείο που κλείνει με καπάκι και μπορούμε να τα διατηρήσουμε για αρκετές μέρες!
Η Madame Gâteaux είναι chef pâtissier. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συνταγές της στο blog της. Επίσης, θα τη βρείτε στο facebook και το instagram.