Green Κούκμπουκ: Η απολαυστική πρόταση της Madame Ginger!

Green Κούκμπουκ: Η απολαυστική πρόταση της Madame Ginger!

Η άνοιξη είναι εδώ και αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να διαβάσετε και να δοκιμάσετε τις vegan συνταγές της Madame Ginger. Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο ΔΕΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, η αγαπημένη food blogger (και όχι μόνο) επανέρχεται με νέο βιβλίο και αυτή τη φορά δεν είναι μόνη της. Μαζί της η Άννα Χαλικιά συμπληρώνει ιδανικά τις αλμυρές προτάσεις με γλυκές και απογειώνει το αποτέλεσμα. Guests: η baker του blog, Τζο, ο Ελληνο-Λιβανέζος ιδιοκτήτης του Guerilla Chef Burgers, Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem και ο Βαγγέλης Στέρπας από το εστιατόριο Σβούρα, στην Κώμη της Τήνου.

Συνταγές δίχως ζωικά παράγωγα, με εναλλακτικά άλευρα, πολλά όσπρια και ακόμα περισσότερα λαχανικά ξυπνούν μνήμες και διηγούνται νέες ιστορίες. Τα όσπρια μαγειρεύονται με ένα twist. οι κόκκινες φακές σιγομαγειρεύονται σε ινδικό dahl, τα ρεβίθια σε ομελέτα φούρνου και οι φακές σε πρωτεϊνούχο ψωμί. Πέρα απο τα αγαπημένα λαχανόρυζο και παρασόρυζο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα σκόρδα γίνονται σουπίτσα-αγκαλιά, το μπρόκολο με αμύγδαλα αρωματισμένα με κάρι αναδεικνύεται στο απόλυτο anti-food waste και ο κιμάς μελιτζάνας με ξηρούς καρπούς η ιδανική καλοκαιρινή μακαρονάδα. Και για όσους νοσταλγούν τα μαμαδίστικα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο ή κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές στην αυλή, εδώ τα βρίσκουμε με ρεβίθια και βιολογικό τόφου.

Το επιδόρπιο αποτελεί βασικό στοιχείο για να κλείσουμε το γεύμα μας en bonheur. Η Anna's Sweet Tooth aka Άννα Χαλικιά μας δίνει δώδεκα γλυκές συνταγές για μπισκότα, κλασικά γλυκά με σύγχρονα twist, παραδοσιακά γλυκά με plant-based χαρακτήρα και νόστιμα κέικ. Και, εννοείται, τις δέκα αγαπημένες συνταγές της για μία θεραπευτική ζαχαροπλαστική που μας γεμίζει με αισιοδοξία. 

Στο πνεύμα της εποχής η Madame Ginger και οι συνεργάτες της υπογραμμίζουν τη σημασία της φιλικής διατροφής προς τον πλανήτη και μας τονίζουν ότι η παραγωγή τροφής ευθύνεται για το 37% των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως και προτείνουν την κατανάλωση χορτοφαγικών και εποχιακών συστατικών. Χάρη σε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, μπορούμε να πετύχουμε eco-friendly γεύματα και να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του food waste.

'Ενα λιτό, κατανοητό και πρωτότυπο album, που συνδυάζει την καθημερινή διατροφή με την αειφόρο γαστρονομία, για να εντάξουμε τη vegan μαγειρική στη ζωή μας. 

Madame Ginger (Μαριλού Παντάκη)
Green Κούκμπουκ
Εκδόσεις Μίνωας

  
 

  
  
  
  

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.