Λινγκουίνι με λεμόνι

Λινγκουίνι με λεμόνι

Πώς; Με λεμόνι; Ναι, ναι, καλά άκουσες - με λεμόνι. Τη συνταγή μου την έδωσε η αγαπημένη κα Ραλλία, που της την εκμυστηρεύτηκε πολλά χρόνια πίσω, φίλος της, βέρος Ιταλός.

Το μυστικό είναι στην ποικιλία των λεμονιών. Θα πρέπει να είναι φρέσκα και μοσχομυριστά!

Ε, τι νόμιζες; Οι συνταγές μας εδώ δεν είναι ό,τι κι ό,τι! Enjoy!

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
2 λεμόνια
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γλ. πεπεροντσίνο
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Prep Time:  30-35 λεπτά
Θερμιδική αξία:  564kcal/ μερίδα ή 760kcal/ μερίδα (με 50γρ παρμεζάνα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζεις πολύ προσεκτικά τη  φλούδα από τα 2 λεμόνια, με σκοπό το άσπρο κομμάτι της να παραμείνει πάνω στη σάρκα του λεμονιού. Αυτό το επιδιώκουμε γιατί αν μείνει μαζί με τη φλούδα, θα την κάνει να πικρίζει.
Κόβεις τις φλούδες σε πάρα πολύ λεπτές και μικρές λωρίδες.
Βάζεις τα λιγκουίνι να βράσουν και παράλληλα σε ένα τηγάνι ή WOK, ρίχνεις το ελαιόλαδο και τις 3 σκελίδες σκόρδο (αν προτιμάς και σ’ αρέσει, μπορεί να είναι και πολτοποιημένο).
Προσθέτεις τα μπαστουνάκια λεμονιού και τα σοτάρεις παρέα με το πεπεροντσίνο.
Προσθέτεις και το στυμμένο χυμό του ενός λεμονιού και τα ανακατεύεις όλα μαζί, μέχρι να «μελώσουν» τα μπαστουνάκια λεμονιού.
Τέλος, προσθέτεις τα βρασμένα λιγκουίνι, τα ραντίζεις με το ξύσμα λεμονιού και τα «φέρνεις βόλτα» όλα μαζί.
Αφαιρείς τις σκελίδες σκόρδου, αν τις έχεις κρατήσει ολόκληρες και σερβίρεις.
Μπορείς να προσθέσεις και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Buon appetito!

Η συμβουλή της διαιτολόγου: αν δεν προσθέσεις παρμεζάνα και μείωσεις το ελαιόλαδο στο ½ της ποσότητας, η θερμιδική αξία της μερίδας θα γίνει 452kcal.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.