Σπιτικές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Σπιτικές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Εντάξει λοιπόν, το παραδέχομαι. Αποκωδικοποιώ διαφορετικά τα τρόφιμα απ’ ό,τι το δικό σου μυαλό, αλλά λογικό- φταίει η δουλειά και ο τόσος διατροφοκόπος που κάνω και κάνεις καθημερινά! Κι εσύ όμως βρε αδερφάκι μου, όπου σου πασάρουν «υγιεινό» τρόφιμο, το καταβροχθίζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χαλόου- και τα υγιεινά τρόφιμα έχουν θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως αν δεν προσέχεις, κάθε λιγάκι θα έρχεσαι στην αγκαλιά μου!

Πόσες φορές όμως θα στο πω πως εγώ είμαι εδώ; Θες μπάρα να φας; Ε, σου βρήκα- και γευστική και υγιεινή και δε χαλάς και τη σιλουέτα!

ΥΛΙΚΑ (για 20 τεμάχια)
- 190γρ κλασική βρώμη
- 90γρ αποξηραμένο άγλυκο ινδοκάρυδο
- 100γρ αμύγδαλα φιλέ
- 60γρ λιναρόσπορο
- 60γρ αποξηραμένα κράνμπερι
- 50γρ φυστικοβούτυρο
- 85γρ σταγόνες σοκολάτας
- 150γρ μέλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι της σούπας γνήσιο απόσταγμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Χρόνος Προετοιμασίας: 40’
Θερμιδική Αξία: 157 kcal το τεμάχιο

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, τα φιλέ αμύγδαλα, το λιναρόσπορο, τα κράνμπερι και της σταγόνες σοκολάτας με τη βρώμη.

Σε μπεν μαρί βάζουμε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε το υγρό μείγμα, το αλάτι, το απόσταγμα βανίλιας και την κανέλα στο σκεύος με τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάλι ένα ομοιογενές μίγμα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το τελικό μίγμα πάνω σε μια κόλλα αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη πατάμε την επιφάνεια, ώστε να πάρει το σχήμα ενός τετραγώνου και πάχους περίπου 1 εκατοστού.

Βάζουμε τις μπάρες σε προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε για 20’ στους 180ο C. Τις κόβουμε σε τεμάχια, τις τυλίγουμε μία μία σε χαρτάκι αντικολλητικό και έτοιμες!

Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο αν ο καιρός είναι ζεστός ή εκτός ψυγείου αν ο καιρός είναι πιο κρύος.

Η συμβουλή της διαιτολόγου:
Μπορείς να αντικαταστήσεις αυτό που προτείνει η αρχική συνταγή. Για παράδειγμα, αν δεν θέλεις αμύγδαλα, βάλε φιστίκια Αιγίνης ή αντί για κράνμπερι, σταφίδες ή κάποιο ψιλοκομμένο αποξηραμένο φρούτο, όπως ξερά βερίκοκα, δαμάσκηνα ή χουρμάδες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.