Θρεπτική βόμβα με μάνγκο, γάλα καρύδας & σπόρους τσία

Θρεπτική βόμβα με μάνγκο, γάλα καρύδας & σπόρους τσία

 

Aν είστε κι εσείς τύπος που απολαμβάνει ένα γερό, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα του, αυτή η πουτίγκα είναι ό,τι πιο υγιεινό και γευστικό μπορείτε να φτιάξετε. Οι σπόροι τσία μπορεί να έγιναν μόδα μόλις τα τελευταία χρόνια, αλλά οι Αζτέκοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό από την προκολομβιανή εποχή και γνώριζαν καλά πόσο θρεπτικοί είναι οι σπόροι του. Σήμερα, κατατάσσονται στις υπερτροφές και με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι πρέπει να τους εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας. Το μάνγκο έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και είναι τίγκα στις βιταμίνες, ενώ το γάλα καρύδας δυναμώνει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά. Η πουτίγκα που σας παρουσιάζουμε σήμερα έχει φυσικά γλυκιά γεύση, είναι δροσιστική και έχει πανέμορφο χρώμα!

 

Υλικά:

150 μλ γάλα καρύδας

50 μλ γάλα αμυγδάλου

1 κτσ σιρόπι αγαύης

3 κτσ σπόροι τσία

2 μάνγκο (1 ώριμο για να το πολτοποιήσετε και 1 λιγότερο ώριμο για να το κόψετε σε κύβους)

2 κτσ τριμμένη καρύδα

 

Μέθοδος:

Αυτή η πουτίγκα είναι κατάλληλη για vegans. Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου με αγελαδινό και το σιρόπι αγαύης με μέλι.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα καρύδας, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι αγαύης και τους σπόρους τσία. Καλύψτε το με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ, ή έστω για μερικές ώρες, ώσπου το μείγμα να ζελατινοποιηθεί.

Καθαρίστε το ένα μάνγκο και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ.

Καθαρίστε το δεύτερο μάνγκο και κόψτε το σε κύβους.

Σε βαζάκια, ψηλά ποτήρια, ή όποιο άλλο διαφανές σκεύος σας αρέσει, βάλτε το μείγμα καρύδας/τσία σε στρώσεις εναλλάξ με το πολτοποιημένο μάνγκο.

Γαρνίρετε με τα κυβάκια μάνγκο και την τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.

 

Η Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συνταγές της στο blog της. Επίσης, θα τη βρείτε στο facebook και το instagram.

 

Μadame Gâteaux - Αναγνωστή Κ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.