Χειροποίητα lollipops

Χειροποίητα lollipops

Τα γλειφιτζούρια φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και μόλις τους πάρετε λίγο τον αέρα, θα τα φτιάχνετε σε ό,τι παραλλαγή μπορεί να εφεύρει η φαντασία σας! Προσθέστε χρώματα και sprinkles και παίξτε με διαφορετικά καλούπια ή κάντε τα freestyle επάνω σε στρωματάκι σιλικόνης. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και μερικά sticks!

 

Υλικά:

(Για περίπου 20-25 τμχ)

250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ σιρόπι γλυκόζης

100 μλ νερό

μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή

ασημένιες πέρλες

Ειδικός εξοπλισμός:

sticks για γλειφιτζούρια

καλούπια σιλικόνης για γλειφιτζούρια

θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής

 

Μέθοδος:

Προετοιμάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή ταψάκι με πολύ κρύο νερό και παγάκια και το αφήνουμε στην άκρη.

Έχουμε έτοιμα επάνω στον πάγκο μας τα καλούπια για τα γλειφιτζούρια με τα sticks τοποθετημένα μέσα και τα sprinkles μας στο πλάι, σε ένα μπολάκι.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Βράζουμε ώσπου το θερμόμετρο να δείξει 150 βαθμούς.

Αμέσως αφαιρούμε από τη φωτιά και βυθίζουμε το κατσαρολάκι στο κρύο νερό για να σταματήσει να βράζει.

Ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο σιρόπι λίγες σταγόνες χρώμα και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ανακατεύουμε, κάνοντας νερά, χωρίς να αφήσουμε το χρώμα να γίνει ενιαίο.

Χύνουμε προσεκτικά, με σταθερή ροή, λίγο-λίγο το σιρόπι μέσα στα καλούπια.

Πασπαλίζουμε με τα sprinkles και αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να σκληρύνουν. Όταν γίνουν εντελώς άκαμπτα, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τα καλούπια.

Αν δεν έχουμε καλούπια, επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο, χύνοντας το σιρόπι επάνω στο στρωματάκι σιλικόνης έτσι ώστε να σχηματίσει κύκλους, και γρήγορα τοποθετούμε μέσα τα sticks, γυρίζοντάς τα και μία φορά ώστε να καλυφθούν από την καραμέλα, αλλιώς θα ξεκολλάνε.

Φυλάμε τα γλειφιτζούρια σε δοχείο που κλείνει με καπάκι, σε στρώσεις, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους ή σε ατομικά σακουλάκια που δένουμε σφιχτά με κορδέλα, αν θέλουμε να τα κάνουμε δώρο.

 

Η Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συνταγές της στο blog της. Επίσης, θα τη βρείτε στο facebook και το instagram.

Μadame Gâteaux - Αναγνωστή Κ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.