#MomAndTheCity Επιχείρηση Έξοδος // Το νέο "σπίτι" των The Cakers στη Γλυφάδα είναι το πιο ανθισμένο, feel good εργαστήριο-καφέ που έχουμε ποτέ επισκεφτεί

#MomAndTheCity Επιχείρηση Έξοδος // Το νέο "σπίτι" των The Cakers στη Γλυφάδα είναι το πιο ανθισμένο, feel good εργαστήριο-καφέ που έχουμε ποτέ επισκεφτεί

Μακριά από την βαβούρα της Γλυφάδας σε μία από τις αγαπημένες μου γειτονιές που έχουν κρατήσει την φιλόξενη ενέργειά τους μετακόμισε το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής ζαχαροτεχνίας των The Cakers. Οι The Cakers δημιουργήθηκαν από την ένωση του Bakeworks εγχείρημα της Λουίζας Διγενή και του Mama's cake της Ελισάβετ Αρμάου. 

 

Η ιστορία τους έχει αλλαγές πλάνων, στροφές καριέρας και όνειρα που ενώθηκαν με επιτυχία καθώς οι δύο ομάδες που συνέθεσαν τους The Cakers έχουν δύο γυναίκες επικεφαλής που προήλθαν από δύο εντελώς άσχετα επαγγέλματα με την ζαχαροπλαστική. "Εργαζόμασταν σε κατασκευαστική εταιρία η Ελισάβετ και εγώ χρόνια είχα ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά, ώσπου κάποια στιγμή αλλάξαμε πορείες και ακολουθήσαμε αυτό που αγαπούσαμε πολύ." μου εξηγεί η Λουίζα. "Μία κοινη φίλη μας έφερε σε επαφή. Πίστευε πως εμείς οι δύο έπρεπε να γνωριστούμε και ύστερα από την συνάντηση η χημεία και τα "θέλω" μας ήταν σε τόση αρμονία ώστε ενώσαμε τις δυνάμεις και τις ιδέες μας και γεννήθηκε το The Cakers. 

 

"Το ανέλπιστο που συνέβη με την Ελισάβετ είναι πως αλληλοσυμπληρωνόμαστε και η καθεμιά ασχολείται με όσα τις αρέσουν και αυτό ανανεώνει τις σκέψεις μας και μας δίνει χώρο να δημιουργούμε συνεχώς φρέσκα πράγματα. Άλλες τεχνικές αρέσουν σε μένα και άλλες στην Ελισάβετ. Η συνεργασία βέβαια στηρίζεται και στο γεγονός πως σαν μαμάδες είμαστε δοκιμασμένες σε δυσκολίες και ξέρουμε πως να συντηρούμε τις ισορροπίες στις σχέσεις. Οι δύο ομάδες ταίριαξαν κι αυτό είναι το κύριο συστατικό για να εξελιχθεί κανείς χωρίς εντάσεις και αδιέξοδα."

 

Ποιός ήταν όμως ο λόγος της στροφής της από τα ναυτιλιακά στην ζαχαροπλαστική; ρωτάω την Λουίζα. "Η τύχη και κάποιες εκατοντάδες μπισκότα" μου απαντά. Μου άρεσε να φτιάχνω διάφορα μπισκότα περισσότερο για να ξέρω πως τα παιδιά μου τρώνε υγιεινά και νόστιμα. Είχα παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να το ακολουθήσω επαγγελματικά μέχρι που μία μέρα πήραμε μέρος σε ένα μπαζάρ του σχολείου των παιδιών μου. Είχα φτιάξει διάφορα μπισκότα και μέχρι το μεσημέρι τα είχαμε πουλήσει όλα και ήταν πάρα πολλά. Είχαν γίνει ανάρπαστα! Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως άξιζε να το δω καλύτερα όλο αυτό. Η ανταπόκριση ήταν φοβερή και τα μπισκότα που είχαμε δημιουργήσει μας έλεγαν πως ήταν μοναδικά. 

 

"Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι συνεχίζουμε δημιουργώντας γλυκά που ξέρουμε πως μπορούν να τρώνε τα παιδιά μας χωρίς χρωστικές, μίγματα και "πλαστικές" γεύσεις. Η επιλογή καλών υλικών πολλές φορές μας έχει ζημιώσει στο κόστος ποτέ όμως δεν μας έχει απογοητεύσει σαν γευστικό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν μας ένοιαζε να στερηθούμε την ποιότητα χρησιμοποιώντας φτηνά υλικά. Θέλουμε όλα να γίνονται με λεπτοδουλειά και αγάπη και αυτό πιστεύω μας έχει βοηθήσει να ξεχωρίσουμε και να έχουμε πιστούς συνεργάτες και πελάτες. Μας εμπιστεύονται στις σημαντικές εκδηλώσεις και στιγμές της ζωής τους και μέλημά μας είναι να δώσουμε με υπευθυνότητα το 100% μας. 

 

Στα μελλοντικά μας σχέδια προτεραιότητα είναι πλέον να εξελιχθούμε και να μεγαλώσουμε. Στο πλαίσιο αυτό γεννήθηκε και το καινούργιο μας σπίτι στην Γλυφάδα. Ένα εργαστήριο άρτια εξοπλισμένο στο οποίο δημιουργούμε τα πάντα από το μηδέν. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε κι ένα μικρό ζαχαροπλαστείο-καφέ. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει καθημερινά διαφορετικά γλυκά τα οποία φτιάχνουμε σε μικρές ποσότητες - δεν θα προσφέρουμε ποτέ στον κόσμο κάτι χθεσινό- το χειροποίητο παγωτό μας, φρέσκες λεμονάδες και βυσσινάδες ενώ τελευταία μας προσθήκη είναι κάποια αλμυρά κέικς, μάφινς, μπισκότα και τάρτες. Η κουζίνα μας, η Μαριάνθη και όλη η ομάδα έχει τις προδιαγραφές να δημιουργήσει νόστιμες συνταγές και σε γλυκά και σε αλμυρά οπότε η επέκταση αυτή ήρθε σαν φυσική συνέχεια της εξέλιξης μας. Αλμυρά κεράσματα finger food έχουμε προσθέσει και στο μενού που προσφέρουμε και σε χονδρική- burgers, hot-dogs, σαντουιτσάκια και άλλα πάντα προσαρμοσμένα στο στυλ μας και με ποιοτικά υλικά. 

 

Επειδή έχω δοκιμάσει πολλές τούρτες με βαριές σχεδόν πλαστικές βουτυρόκρεμες αδύνατον να καταναλωθούν από μεγάλους πόσο μάλλον από μικρά παιδιά πως καταφέρνετε να έχουν τα γλυκά σας και εμφάνιση φοβερή και γεύση ανάλαφρη; Έχω βρεθεί σε πολλά πάρτυ που κόβουν την τούρτα και αυτό που μπορεί να φαγωθεί είναι ένα πολύ μικρό μέρος της.

"Αρχικά είναι σημαντικό για εμάς να μην σερβίρουμε τίποτα έτοιμο από την κατάψυξη και όλα να φτιάχνονται από το μηδέν. Χωρίς κανένα μίγμα, σκόνη και έτοιμο υλικό." μου λέει η Λουίζα.   

 

Ως προς τις συνταγές πρώτο μέλημά μας είναι η γεύση αλλά και να μπορούν να καταναλωθούν από ένα μεσογειακό ουρανίσκο. Στα γλυκά μας δεν μας αρέσουν οι βαριές βουτυρόκρεμες γι΄αυτό και πειράζουμε τις συνταγές, κάνουμε πολλές δοκιμές για να κερδίσουμε το αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί πρώτα εμάς. Όλες οι μους μας είναι ελαφριές, οι στρώσεις των κεικ είναι λεπτές και θωρακισμένες με ανάλαφρη σοκολάτα γκανάς. Στα μπισκότα επίσης θέλουμε βουτυρόκρεμα που να τρώγεται, δεν κολλάμε απλά μια ζαχαρόπαστα από πάνω, δεν μας αρέσει να τρώμε αδιάφορα toppings. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε και στα αλμυρά για να βγουν ανάλαφρα, υγιεινά αλλά και να κρατούν τη γεύση τους αντί για κρέμες γάλακτος θα χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι και άλλα τέτοια μικρά ναι μεν κόλπα που κάνουν όμως αισθητή διαφορά.

 

"Μεγάλη προσοχή βέβαια δίνουμε και στο στήσιμο των τραπεζιών που είναι αποκλειστικά δικό μας μέλημα. Ύστερα από πάρα πολλές δοκιμές έχουμε βρει τα κατάλληλα προιόντα για να διατηρεί την φρεσκάδα του, την ζεστασιά ή τη δροσιά του ό,τι σερβίρεται στο τραπέζι. Ένα όμορφα στημένο τραπέζι με γλυκά που τρώγονται ευχαριστα και ζεστά αλμυρά είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς."

 

Η Ελισάβετ με κερνάει μία χειροποίητη βυσσινάδα τόσο δροσιστική ευχάριστα γλυκιά και η Μαριάνθη βγάζει από τον φούρνο μία τάρτα με προσούτο απίστευτα λαχταριστή. Στον κατάλογό τους βρίσκω milkshakes και smoothies, red velvet cake, cake βανίλιας με μους λεμόνι κι έρχεται η ώρα να τα απολαύσω όλα αυτά στα τραπεζάκια που έχουν στηθεί μπροστά στην ολάνθιστη τζαμαρία τους.

 

Το Ellyz όπως και κάποια από τα Petit Fleurs είναι από τους καλύτερους συνεργάτες τους μαθαίνω και συνεχίζοντας το ξεφύλλισμα του μενού το μάτι μου πέφτει σε τέλειες vegeterian επιλογές -μπάρες, μάφινς, κεικ σοκολάτας με μους ταχίνι, carrot cake με μους πορτοκάλι και black forest φοβερή. 

 

Όλα τα γλυκά τους και τα αλμυρά μπορούν να προσαρμοστούν στις γεύσεις και τις συνήθειες του πελάτη βλέπω και πολύ με χαροποιεί. Άλλωστε η νοστιμιά δεν πρέπει να έχει περιορισμούς όποιο τρόπο διατροφής και αν ακολουθείς. Αν είναι να φας κάτι αξίζει μόνο αν το ευχαριστηθείς με την ψυχή!

Υ.Γ Απέναντι από το The Cakers βρίσκεται μία τέλεια παιδική χαρά, πολύ κοντά ένα από τα αγαπημένα μου σινεμά και στην άλλη πλευρά του δρόμου ένα ταβερνάκι -ψαράδικο ο Ψαρούλης το οποίο σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και είναι χρόνια μία από τις καλύτερες στάσεις μας για φαγητό στα νότια. 

Μέχρι την επόμενη βόλτα μας! Να περνάτε όλοι καλά!

 

The Cakers facebook  instagram 

Διεύθυνση, Ξενοφόντως 23, 16675 Γλυφάδα, τηλ. 21 3034 1273.

Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα και να μοιραστούμε στιγμές στο facebook MomAndTheCity page  και στο MomAndTheCity  instagram προφίλ μου πατώντας πάνω στα links!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.