#MomAndTheCity Επιχείρηση κάτι γλυκό παρακαλώ// Vegan παγωτό με σπιτική νουτέλα

#MomAndTheCity Επιχείρηση κάτι γλυκό παρακαλώ// Vegan παγωτό με σπιτική νουτέλα

Είναι από τα πιο γευστικά παγωτά που έχω δοκιμάσει και είναι ιδανικό αν κάνετε διατροφή, αν σας αρέσουν οι νόστιμες vegan συνταγές ή απλά ψάχνετε ένα γλυκάκι υγιεινό για εσάς και τα παιδιά.

Θα χρειαστείτε:

Για το παγωτό - 4 ώριμες μπανάνες
Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και αποθηκεύετε για 8 ώρες τουλάχιστον στην κατάψυξη.

Για τη νουτέλα:
200 γρ. Φουντούκια ψημένα ανάλατα
2 κουτ. Σούπας λάδι καρύδας (γίνεται και με ελαιόλαδο) 
4 κουτ. Σούπας μέλι
2 κουτ. Σούπας κακάο ή 100 γρ. Vegan μαύρη σοκολάτα.

Θρυμματίζετε στο μούλτι τα φουντούκια μέχρι να έχουν βουτυρένια υφή
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε σιγανή φωτιά ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα θρυμματισμένα φουντούκια et voila!
Μόλις νιώσετε την ανάγκη για παγωτάκι, βγάζετε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις αφήνετε λίγο να ξεπαγώσουν, τις πολτοποιείτε στο μούλτι μαζί με μία κουτ. σούπας νουτέλα ή περιχύνεται όσο θέλετε από πάνω από το παγωτό. 

 

Η νουτέλα τρώγεται αρχικά σκέτη -ω ναι- ώς άλειμμα, σαν topping σε smoothie bowl, στις κρέπες, σαν συστατικό για να φτιάξετε μπάρες, μπισκοτάκια και ό,τι άλλο βάλει ο νους.

Καλό Σαββατοκύριακο παρέα! Καλά μπανάκια και πάντα με ασφάλεια για να είμαστε όλοι καλά!

Αν θέλετε να με βρείτε στο Facebook και στο instagram  πατήστε πάνω στα links!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.