#MomAndTheCity Επιχείρηση Συνταγή // Φθινοπωρινή Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

#MomAndTheCity Επιχείρηση Συνταγή // Φθινοπωρινή Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Γλυκιές μπουκίτσες φθινοπώρου! 
Πόσο μου είχε λείψει μία μηλόπιτα με φρέσκα μυρωδάτα μήλα! Αν σας έχει λείψει κι εσάς εδώ σας παρουσιάζουμε με το κορίτσι μία πεντανόστιμη ελαφριά εκδοχή χωρίς ζάχαρη, αυγά και γαλακτοκομικά με μήλα μελωμένα σε μελάκι και κανέλα!

Υλικά

Ζύμη
240 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
240 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ.σούπ. στέβια
2 κουτ. γλ. Baking powder
150 γρ. ελαιόλαδο
χυμό ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του
150 γρ. νερό

Γέμιση
8 με 10 μέτρια μήλα σε κυβάκια
3 κ. σούπας μέλι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το γάντζο μέχρι να γίνει μία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα -αν κολλάει προσθέστε αλεύρι. Τυλίγουμε σε λαδόχαρτο τη ζύμη και την αφήνουμε μία ώρα στην κατάψυξη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τα μήλα σε κυβάκια και το μέλι (αν θέλετε και λίγο βουτυράκι) βράζουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του μήλου και να μελώσουν σαν ελαφρύ σιρόπι, στο τέλος προσθέτουμε λίγη κανέλα.
Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε μία ταρτιέρα 26-28 εκατοστά. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και χοντροτρίβουμε το υπόλοιπο της ζύμης από πάνω από τη γέμιση.
Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς! Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Bon appetit!

Για περισσότερο Mom And The city στο facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.