#MomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο: «Αγάπη»

#MomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο: «Αγάπη»

Μία πολύ χαριτωμένη σειρά βιβλίων είναι η «Αγγίζω και αισθάνομαι- Τα συναισθήματα» απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εμείς για αρχή δοκιμάσαμε την αγάπη.

 

 

Ένα βιβλίο τρυφερό με εικονογράφηση που σε «ζεσταίνει» όσο ξεφυλλίζεις τις σελίδες του οι οποίες έχουν ανάγλυφα σχέδια για να αγγίξει το παιδί.

Χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα με πρωταγωνιστή ένα λαγουδάκι μιλάει για την χαρά, την αυτοπεποίθηση και την ηρεμία που νιώθεις όταν σε αγαπούν. Μα πιο σημαντικό απο όλα τη δύναμη που σου δίνει για να λύσεις μόνος σου -αν το θες- τα προβλήματά σου.

 

Συμπέρασμα: Εδώ θα διαβάσεις κάτι πολύ τρυφερό και θα μοιραστείτε εικόνες- απλές στιγμές καθημερινότητας που θα δείξουν στο μωρό σου πόσο πολύ το αγαπούν. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν η Λύπη, ο Φόβος, η Ευγένεια, η Μοναξιά, η Ζήλια και η Ευτυχία. 

Για να μιλήσετε και για άλλα συναισθήματα -γιατί στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η χαρά- και να ενισχύσετε την συναισθηματική αντίληψη και νοημοσύνη του παιδιού σας γράφω τρία παιχνίδια συναισθημάτων απλά και δημιουργικά.

 

Μάθε τέχνη -Χειροτεχνία

Με μία κόλλα χαρτί /χαρτόνι (ό,τι έχετε εύκαιρο) φτιάξτε μία κάρτα συναισθημάτων -ζωγραφίζοντας το εξωτερικό παρέα με χρώματα που σας αρέσουν, τσακίζοντας τη σελίδα στη μέση. Μέσα στην κάρτα σχεδιάστε διάφορα κουτάκια με αρίθμηση και σε κάθε κουτάκι γράψτε μέσα ένα συναίσθημα. Πάρτε ένα ζάρι και ανάλογα με το νούμερο –κουτάκι που θα σας τύχει εξηγείστε το συναίσθημα με μία παντομίμα και συνεχίστε εναλλάξ.

 

2) Αλήθεια τί χρώμα έχουν τα συναισθήματα;

Πάρτε ένα χαρτί και ζητήστε να σας ζωγραφίσει τί χρώμα έχει για εκείνο ο θυμός, τί η χαρά, τί η λύπη κ.ο.κ. Πείτε και εσείς τις δικές σας προτιμήσεις και μετά συζητήστε τις επιλογές σας.

3) Καθρέπτης: Κάνε ό,τι κάνω σαν να κοιτάζεις μέσα στον καθρέφτη. Κάνουμε απλές κινησούλες όπως χτενίζουμε τα μαλλιά μας, πιάνουμε τη μύτη μας, κλείνουμε τα μάτια μας κ.α και ζητάμε απο το παιδί να κάνει ό,τι κάνουμε. Σε κάθε κίνηση κάθε φορά προσθέτουμε και μία έκφραση -χαμόγελο, θλίψη, θυμός- και ζητάμε απο το παιδί να μιμηθεί κι αυτό. Σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ζητάμε να κάνει την αντίθετη έκφραση απο αυτή που κάνουμε εμείς (γέλιο εμείς θλίψη αυτό). Κατα τη διάρκεια εξηγούμε τους κανόνες όσες φορές χρειαστεί.

 

Καλά παιχνίδια εύχομαι!

Άν έχετε κι εσείς κάποια παιχνίδια συναισθημάτων να μας πείτε ή κάποια βιβλία που βοηθούν στην αναγνώριση συναισθημάτων, περιμένω να σας ακούσω με χαρά!

 

 

 

 

Για περισσότερο Mom And The City μπείτε στο fb  https://www.facebook.com/sophiealfin και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.