ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022 - Εκδηλώσεις

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022 - Εκδηλώσεις

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022 - «Η Δύναμη των Μουσείων»

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».

Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα:

Βιωσιμότητα: Τα μουσεία είναι στρατηγικοί εταίροι στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχουν τη δύναμη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και στη διάδοση επιστημονικών γνώσεων για την αντιμετώπισή τους.

Καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα: Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες που αλλάζουν την καθημερινή ζωή, αναπτύσσονται εξίσου ταχύτατα και στον τομέα των μουσείων. Η ψηφιακή στροφή συμβάλλει στην προσβασιμότητα των μουσειακών συλλογών και στην πολύπλευρη ερμηνεία τους, στην ενίσχυση των εμπειριών του επισκέπτη και γενικότερα στην προβολή των μουσείων.

Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης: Μέσα από την ερμηνεία και την παρουσίαση των συλλογών, καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, τα μουσεία ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες δια βίου μάθησης σε όλους, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας συμμετοχικής κοινωνίας των πολιτών με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας.

Το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης –MOMus, ως τιμώμενο φορέα για το 2022, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο που επιτελεί, καθώς και για τη δυναμική παρουσία του στον εικαστικό χώρο.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στις 19:30 στο MOMus-ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, στο αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ», οδός Εγνατία 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO), στη Θεσσαλονίκη.

Από 17 έως 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία του Οργανισμού. Παράλληλα, σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις που θα περιληφθούν σε ειδικό έντυπο, διαθέσιμο ψηφιακά στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος. Το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ICOM

ΕΜΣΤ

Στοχεύοντας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να είναι ένα ανοιχτό, φιλόξενο και συμπεριληπτικό μουσείο, που προάγει νέες αξίες για το κοινό μας μέλλον, το ΕΜΣΤ συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, με θέμα Η Δύναμη των Μουσείων, και στηρίζει την επιλογή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) “να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης”, εστιάζοντας ειδικότερα στα ζητήματα της βιωσιμότητας, της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, της προσβασιμότητας και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις για την εβδομάδα 16-21.05.2022:

Δευτέρα 16.05, 19.30-22.30

Συναυλία μουσικής δωματίου από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, 20.30-22.30

Θα προηγηθεί ξενάγηση στις 19:30 στην έκθεση της Συλλογής του ΕΜΣΤ από την επιμελήτρια, Άννα Μυκονιάτη (19.30-20.30)

Οι μουσικοί της νεότερης γενιάς, Βασίλης Σούκας και Θοδωρής Ιωσηφίδης, περιηγούνται στο πλούσιο τοπίο της ρωσικής μουσικής του 20ού αιώνα, από τον όψιμο ρομαντισμό του Μέντνερ ως τη φουτουριστική γραφή του Προκόφιεφ και την οραματική πρωτοπορία του Σνίτκε. 

Συμμετοχή: Με το εισιτήριο γενικής εισόδου του ΕΜΣΤ (8€). Η διανομή των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας μισή ώρα πριν την εκδήλωση (στις 20.00). Σε περίπτωση συμμετοχής στην ξενάγηση η ώρα προσέλευσης είναι στις 19.00.

Τετάρτη 18.05, 11.00-22.00

Η είσοδος θα είναι δωρεάν όλη την ημέρα και του Μουσείο θα είναι ανοιχτό έως τις 22.00.

Ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση της συλλογής από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ Δάφνη Βιτάλη, Τίνα Πανδή και Σταμάτη Σχιζάκη

Ώρες ξεναγήσεων: 12.00,14.00,16.00

Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας (έως 20 άτομα/ξενάγηση). Κάθε ξενάγηση διαρκεί περίπου 60’.

DJ set στο καφέ από το πρωί
Η μουσική θα συνομιλήσει θεματικά με τα εκθέματα του ΕΜΣΤ και η εμπειρία της επίσκεψης στον χώρο του Μουσείου θα εμπλουτιστεί με ένα DJ set διάρκειας 12 ωρών αφιερωμένο ειδικά στη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Aπό ambient, new wave, electro ήχους έως leftfield, experimental και παραδοσιακή μουσική θα εναλλάσσονται σε ένα απρόβλεπτο ηχητικό κολάζ μουσικών εκπλήξεων από διαφορετικούς DJ.

Πρόγραμμα προβολών 
Βίλες και καταλήψεις. Ματιές στην καλλιτεχνική κοινότητα

Αίθουσα Ομιλιών & Προβολών
Ώρες προβολών: 14.00,18.00 και 20.00.
Επιμέλεια: Σταμάτης Σχιζάκης

Το πρόγραμμα προβολών Βίλες και καταλήψεις. Ματιές στην καλλιτεχνική κοινότητα επιχειρεί να αναδείξει διαφορετικές -και ίσως και ασύμβατες- πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, κατά τη διάρκεια της γεμάτης αντιθέσεις δεκαετίας του 1980 στην Ελλάδα, μέσα από την παρουσίαση δύο οπτικοακουστικών έργων:

Το φιλμ  Griekenland alles inbegrepen [Greece all inclusive], 1982, του σημαντικού Βέλγου σκηνοθέτη και καλλιτέχνη Τζεφ Κορνέλις, μεταφέρει την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της εποχής στην Ελλάδα, μέσα από μία καταγραφή του πεδίου και των πρωταγωνιστών του. Μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στο βίντεο είναι οι Μανώλης Αναγνωστάκης, Θανάσης Τότσικας, Ίωνας Βορρές, Νίκος Κεσσανλής, Γιώργος Λάππας, Γιάννης Τσαρούχης, Μαριλένα Λιακοπούλου, Νίκος Χουλιαράς και Αλέξανδρος Ιόλας. (διάρκεια: 65΄)
 
Το δεύτερο φιλμ, με τίτλο Το κτίριο των καλλιτεχνών: η εμπειρία της κατάληψης της Γ' Σεπτεμβρίου 43, 1991, του σκηνοθέτη και συγγραφέα Μπάμπη Πλαϊτάκη, αποτυπώνει την ατμόσφαιρα της ιστορικής κατάληψης του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Γ' Σεπτεμβρίου από φοιτητές της ΑΣΚΤ. Στο φιλμ εναλλάσσονται αποσπάσματα της παράστασης της Ομάδας Εδάφους Το τραγούδι του Νάρκισσου και της Ηχούς, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην κατάληψη, με συνεντεύξεις των ενοίκων του κτιρίου. (διάρκεια: 30΄)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 70 άτομα/ προβολή). Συνολική διάρκεια προβολής: 100΄.
 
Σάββατο 21.05, 11.30-13.00

Εργαστήριο Ψηφιακοί θησαυροί

Ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το ΕΜΣΤ συμβάλλει ενεργά στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και, σε συνεργασία με τον Οργανισμό The Happy Act, πραγματοποιεί το ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο Ψηφιακοί θησαυροί, βασισμένο στη χρήση ψηφιακών μέσων, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες (12-22 ετών) που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, θα έρθουν σε επαφή με έργα της συλλογής του Μουσείου και θα δημιουργήσουν δικά τους.

Συντελεστές:

Ελισάβετ Ιωαννίδη, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης-Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια ΕΜΣΤ
Μαρία Καρακασίδου, Ειδική Παιδαγωγός TheHappyAct
Ειρήνη Ράπτη, Μουσειοπαιδαγωγός-Ειδική Παιδαγωγός TheHappyAct

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail στο [email protected] (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε κάθε εργαστήριο θα συμμετέχουν 12 άτομα.
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα θα συνοδεύεται από έναν μόνο συνοδό.

 

Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Το Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» συμμετέχει στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 με μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση
3D Εικονική Περιήγηση με tablets στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου αιώνα  π.Χ. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα συμμετάσχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 με μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω.

3D Eικονική Περιήγηση με tablets στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου αιώνα  π.Χ.

Με ένα mini ipad και την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού « Ελληνικός Κόσμος», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα μνημεία και ιερά κτήριά της. Μέσα από την εικονική περιήγηση, την παρατήρηση και τη συλλογή πληροφοριών με τη μορφή ερωτηματολογίου, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία του ιερού, καθώς επισκέπτονται δημόσια κτήρια, όπως το Γυμνάσιο, Ναούς, το Στάδιο, αλλά και αφιερώματα των πόλεων, αγάλματα κ.ά.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα:

Βιωσιμότητα
Καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα
Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με μακρά ερευνητική διαδρομή στον τομέα της ψηφιοποίησης, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο, όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

Πληροφορίες δράσης
Ημέρα: Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 / 13:00  / 15:00
Διάρκεια: 40’ λεπτά
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο Τ. 212 254 0000.

Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί  φέτος να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα: τη βιωσιμότητα, την καινοτομία-νέες τεχνολογίες-προσβασιμότητα και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης.

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό των Μουσείων 2022 με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

19.00 Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης ενθυμημάτων

Η παρούσα περιοδική έκθεση ενθυμημάτων αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια ανάδειξης και διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς και κουλτούρας της Μικράς Ασίας, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η μεταλαμπάδευση της γνώσης στις νεώτερες γενιές. Τα κειμήλια, προερχόμενα όλα από δωρεές απογόνων προσφύγων, τα οποία φυλάσσονται στην αποθήκη του Μουσείου και δεν έχουν εκτεθεί ποτέ έως τώρα σε κοινό, βρίσκουν πλέον τη θέση που τους αρμόζει, με στόχο να αναδείξουν τη συναισθηματική και μνημονική τους αξία, μεταφέροντας πληροφορίες, θύμησες και αξίες του παρελθόντος στη σύγχρονη εποχή. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

20.00  Συναυλία από το συγκρότημα AΛΚMAN

Οι Αλκμάν παρουσιάζουν το μουσικό project με τίτλο "Ανατολή", μια σύγχρονη προσέγγιση στη μουσική της Μικρασίας και της Καππαδοκίας. Διασκευάζουν τους χορούς και τα τραγούδια των παραλίων και της ενδοχώρας με σκοπό, όχι την αναβίωσή τους, αλλά την δημιουργία σύγχρονης σημερινής μουσικής, που πατά στην Μικρασιατική παράδοση και την ξανακοιτάζει μέσα από τη ροκ, το μινιμαλισμό, τη fusion και το ethnic. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης κομμάτια από τη δισκογραφία του συγκροτήματος, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδι, χορό, μύθους και αληθινές ιστορίες.

Οι Αλκμάν είναι οι:

Κυριάκος Καραμπερόπουλος - κλαρίνο, φλογέρες, τραγούδι
Δημήτρης Σινάνογλου - πιάνο, πλήκτρα, κιθάρα, τραγούδι
Αθηνά Τασούλα - κρουστά, μελόντικα, μεταλόφωνο, τραγούδι
Δημήτρης Καζάνης - βιολί, τραγούδι
Κώστας Αρσένης - μπάσο
Βαγγέλης Κοτζάμπασης - τύμπανα, κρουστά

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

19.00  Παρουσίαση λευκώματος «Ενθύμια από τις χαμένες πατρίδες»

Το συγκεκριμένο λεύκωμα αποτελεί ένα ονειρικά αποτυπωμένο ταξίδι στον χρόνο, μέσα από συλλεκτικές και ανέκδοτες φωτογραφίες, ειδικά επιμελημένο και αφιερωμένο για την επέτειο των 100 χρόνων μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή.

19.30  Ομιλία με θέμα «Το ελληνικό εν Μικρά Ασία Σεδάν»; από τον Αλέξανδρο Μακρή,  Δρα Ιστορίας (ΕΚΠΑ)

Η Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-22) αποτελεί ένα από τα πλέον πολυεπίπεδα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Η ανακοίνωση παρουσιάζει πέραν των πολιτικοστρατιωτικών εξελίξεων της περιόδου, τόσο τον κοινωνικό αντίκτυπο του μικρασιατικού πολέμου όσο και τη μεταιχμιακή θέση της Μικρασιατικής Εκστρατείας στη μνήμη της πολεμικής δεκαετίας 1912-22 στη μεσοπολεμική Ελλάδα.

20.00 Παρουσίαση ψηφιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Παρουσίαση της ψηφιοποίησης των αντικειμένων του Μουσείου, καθώς και της τρισδιάστατης απεικόνισης των χώρων και των εκθεμάτων του, από την εταιρεία PostScriptum.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover

Το Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου» οργανώνει για 6η χρονιά διανυκτέρευση εντός του χώρου του (sleepover) στις 20/5/2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή παιδιών της πόλης μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή έμπειρων παιδαγωγών και συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, ανάγνωση παραμυθιών κ.ά.

15 – 20 Μαΐου 2022 οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα κατόπιν συνεννόησης.

Τις δράσεις υποστηρίζουν μουσειοπαιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, η Δημοτική Αστυνομία, ο φυσιολατρικός σύλλογος ΟΑΣΗ-ΔΡΩΜΕΝΟ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Π.Ι.Ε.Δ. και πολλοί συμπολίτες μας.

Πληροφορίες:  Π.Π.Ι.Ε.Δ., Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια, T: 2132049155-6, Ε: [email protected]

---

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», και οργανώνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων στο Δίκτυο Μουσείων του και στο Ιστορικό Αρχείο του.

Αναλυτικά οι δράσεις ανά χώρο:

Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. &Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Μουσείο Μαστίχας Χίου
Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα
Ιστορικό Αρχείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.