Το μουσικό ταξίδι του Αιγαίου στην Κίνα. Μια πρωτοφανής ένωση των δύο πολιτισμών.
2016-08-30Το 2015 ένα ιστορικό, μουσικό ταξίδι απ' την Κίνα στην Ελλάδα. Το 2016 το ταξίδι γίνεται ξανά, από την Ελλάδα στην Κίνα. ΄Ενας κύκλος που διαγράφηκε με επιτυχία ανάμεσα στους δυο αρχαίους πολιτισμούς.
Τον Οκτώβριο του 2015, ένας μεγάλος οργανισμός πολιτιστικών ανταλλαγών με έδρα την Αθήνα, διοργάνωσε το «μουσικό ταξίδι της Τσαν Τζιν (Chang Jing) στην Ελλάδα». Η αριστοτέχνης του Guzheng και ο φλαουτίστας Τζαν Ντι (Zhang Di) προσκλήθηκαν από το «Meet Culture» για ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ελλάδα. Συνάντησαν την ορχήστρα αρχαίας λύρας Lyre 'n' Rhapsody και μπήκαν οι βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία, όπου αρχαία όργανα των δύο χωρών χρησιμοποιούνται.
΄Ετσι δημιουργήθηκε το άλμπουμ «Αιγαίο» (AEGEAN), που κυκλοφόρησε στην Κίνα από την «Meet Music», την δισκογραφική του «Meet Culture».
Είναι ένα πρωτοποριακό άλμπουμ, όπου το αρχαίο, η μελωδία και το όνειρο συναντιούνται και εκτοξεύονται σε new age επίπεδο.
Το «Αιγαίο» δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας πανέμορφης ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.
Τον Αύγουστο, το μουσικό ταξίδι έγινε πραγματικότητα στην Κίνα. Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, στην αρχαία ελληνική λύρα, στα κρουστά η Αρετή Μίγγου και ο τραγουδιστής Παν Καπερνέκας προσκλήθηκαν και ξαναενώθηκαν με την Τσαν Τζιν, τον Τζαν Ντι και τον Κέβιν Μιάο (τον συνιδρυτή του «Meet Culture»).
Στο ξεκίνημα της περιοδείας στην Κίνα η ομάδα επισκέφθηκε, στο Lishui, το φεστιβάλ του Liandu. Στα εγκαίνια, η ομάδα έπαιξε ένα μέρος του «Χρυσή Ομίχλη». Στις 3 Αυγούστου δόθηκε η πρώτη συναυλία και είχε εξαιρετική επιτυχία. Η επόμενη στάση ήταν η Ναντζίν (Nanjing). Μετά από τη συνέντευξη από την Nanjing TV η συναυλία ξεκίνησε.
Στις 5 Αυγούστου ήρθε η Σαγκάη και η συμμετοχή σε μουσική εκδήλωση, όπου λάβανε μέρος πολλοί γνωστοί Κινέζοι καλλιτέχνες, ΄Ηταν εκεί και ο Γενικός Πρόξενος κύριος Βασίλης Ξηρός.
Στις 6 Αυγούστου, στο Oriental Concert Hall, με πολύ μεγάλη επιτυχία ξανά. Η τελευταία συναυλία δόθηκε στο Wuxi, σε θέατρο παραδοσιακής όπερας, πράγμα που εντυπωσίασε τους Έλληνες καλλιτέχνες. Στο τέλος της περιοδείας το «Meet Culture» οργάνωσε ένα εργαστήρι για την Αλίκη Μαρκαντωνάτου.
Η πρωτοποριακή διοργάνωση και το πρώτο κοινό άλμπουμ στην ιστορία των δύο χωρών – με παραδοσιακά όργανα – έγιναν από την «Meet Culture», που εργάζεται για τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών και, όπως φαίνεται, τα καταφέρνει εξαιρετικά τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι ιδρυτές της Κέβιν Μιάο και Ελέϋ Γιουάν είναι γνωστοί ταξιδιωτικοί μπλόγκερς. Μετά το Μουσικό Ταξίδι του Αιγαίου η «Meet Culture» σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της πάλι με το όνομα «AEGEAN».