Το θέατρο 104 ανακοίνωσε το πρόγραμμα της φετινής σεζόν
2018-09-18Με ένα πολυθεματικό και φέτος πρόγραμμα το θέατρο 104 αποτελεί μία σίγουρη επιλογή για τις θεατρικές εξόδους. Στόχος είναι να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο ελληνικό κείμενο και φυσικά στις νέες θεατρικές δυνάμεις του τόπου.
«BEGINNING» | 14 Σεπτεμβρίου 2018
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2018.Κάθε ιστορία ξεκινάει απο κάπου…Κάπως, κάποτε…Είναι ξημερώματα και ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν φύγει ο Ντάνι έχει ξεμείνει στο πάρτυ της Λόρα, στο διαμερισμά της το οποίο βρίσκεται σε κακό χάλι.Το ίδιο και αυτοί…Να πιουν ένα τελευταίο ποτό;Ο Ντάνι και η Λόρα είναι κάποιοι από μας.Είναι οι ωραίοι γείτονες της διπλανής πόρτας.Είναι νέοι, κεφάτοι, νευρωτικοί και πολύ επίκαιροι.Η Λόρα πιστεύει στα νέα ξεκινήματα. Ο Ντάνι όχι ακριβώς. Εσείς πιστεύετε ακόμη στα νέα ξεκινήματα;Τι γίνεται όταν εκείνη θελει κι εκείνος μπορεί;;;Τι γίνεται όταν το βιολογικό της ρολόι χτυπάει επίμονα και εκείνος ...τρομάζει;;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Ντέϊβιντ Έλντριτζ
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης
Σκηνικά: Μανώλης Φραγκάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Κωστής Ξενόπουλος-Τάσος Ιορδανίδης
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου
Trailer: Κωστής Ξενόπουλος
Παραγωγή: Vision Artt
Πρωταγωνιστούν: Θάλεια Ματίκα, Γιάννης Δρακόπουλος
«ΟΥΡΑΝΙΑ» | 17 Σεπτεμβρίου 2018
Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις.Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο facebook.Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο…Η Ουρανία είναι ερωτευμένη.Πολύ.Και φοβάται περισσότερο.Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει.Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά.Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά.Η Ουρανία είναι ένας αμφίθυμος μονόλογος πάνω στο όνειρο και τη ματαίωση του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά.Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί.Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τρυφερότητα και χιούμορ καταγράφει την ψυχοσύνθεση μιας νέας γυναίκας εγκλωβισμένης σε ένα παιδικό δωμάτιο και ο Γιώργος Σουλεϊμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφες πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας.Η ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σας για πολύ καιρό.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμαν
Art Direction: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Παραγωγή: People Entertainment
Ερμηνεία: Δανάη Μπάρκα
«ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΟΡΙΝ» | 22 Σεπτεμβρίου 2018
Κεντρικό θέμα του έργου αποτελεί η καταπίεση που αισθάνεται ένας φυλομεταβατικός άνδρας, στην προσπάθειά του να βρει την πραγματική του ταυτότητα, την ταυτότητα που, για πολλά χρόνια, είχε καταπνίξει, λόγω κοινωνικών και οικογενειακών συμβάσεων.Η αποκάλυψη έρχεται, μία βραδιά Αποκριάς, όπου ο ίδιος (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα του (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού ρόλων και καταστάσεων…
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Παλόμα Πεδρέρο
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική Επιμέλεια-Ηχητικό Τοπίο: Μιχάλης Τσίχλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρισσινού
Ειδικές Κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος
Φωτογράφιση: Αθηνά Σαρηγιαννίδη
Μακιγιάζ Φωτογράφισης: Βασίλειος Πίκουλας
Video Trailer 1: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Video Trailer 2: Θεοφύλακτος Αργυρού
Ερμηνεύουν: Ιωάννης Αθανασόπουλος (Πέδρο), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Ρόζα)
Παραγωγή: Λυδία Λίθος (https://www.lydialithosdancetheatre.com/)
«Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» | 24 Σεπτεμβρίου 2018
Μια γιορτή, μια οικογένεια, ένας ξένος κι ένα τραπέζι.Συγκρούσεις, αποκαλύψεις, φιλοσοφίες, πόθοι, αναμνήσεις, ο έρωτας και το κακό που δεν έρχεται ποτέ από έξω.Στιγμές που οδηγούν σε απώλειες.Η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα απελευθέρωσης;"Απελευθέρωση: εγκεφαλική κατάσταση κατά την οποία ένα υποκείμενο υπό την επήρεια παράλογων κι αφύσικων ψυχοσωματικών εξαναγκασμών οδηγείται με ηχηρό ή απολύτως σιωπηλό τρόπο στη σταδιακή ή ακαριαία απομάκρυνσή του από ένα άλλο υποκείμενο ή από μία πατρίδα ή από έναν εχθρό".Η παράσταση τοποθετεί σ΄ έναν τόπο χωρίς χρόνο τα μέλη μιας κλειστής κοινωνικής ομάδας, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης, εγκλωβισμένα στις προσωπικές τους ιστορίες, να παλεύουν με τα στερεότυπα. Λιτά κι απέριττα, σπαραχτικά αβοήθητα...Κι όλα αυτά μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις κι ένα καψουροτράγουδο που διέπει την ύπαρξή τους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία:Ζωή Ξανθοπούλου
Μουσική:Σπύρος Γραμμένος
Βοηθός σκηνοθέτη:Έφη (Ρόμπιν) Χαστά
Φωτογραφίες:Δήμητρα Τριανταφύλλου
Παίζουν:Βασίλης Βηλαράς, Κατερίνα Δημάτη, Άρης Ντελία, Ντέπυ Πάγκα, Γιάννης Παπαϊωάννου
«BU 21» | 22 Οκτωβρίου 2018
Το «BU 21» του Stuart Slade που παρουσιάστηκε στο Trafalgar Studios στο West End του Λονδίνου, ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, μετάφραση Λυδίας Τριγώνη και συνεχίζεται για δευτερη σεζόν από τις 22 Οκτωβρίου 2018 για 12 μόνο παραστάσεις.Όταν είσαι σε κρίση κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις...Το έργο αγγίζει το φαινόμενο της τρομοκρατίας και πραγματεύεται τις ιστορίες έξι επιζώντων με έναν ιδιαίτερο και καυστικά ρεαλιστικό τρόπο.Τι θα γινόταν αν αυτό που έβλεπες στις ειδήσεις συνέβαινε και σε σένα;Αν αυτές οι εικόνες που μοιάζουν σαν σκηνές από ταινία εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια σου;Αν γινόσουν μέρος εαυτών των γεγονότων που συμβαίνουν στον κόσμο και που εσύ βλέπεις απ’ την απόσταση του ψηφιακού μέσου που προβάλλει τα νέα;Ένας πύραυλος χτυπά απ’ το πουθενά ένα επιβατικό αεροπλάνο.Ακολουθεί μία τεράστια έκρηξη και το BU21 πέφτει σ’ έναν κεντρικό δρόμο του Λονδίνου.Με αφορμή αυτό το αεροπορικό χτύπημα, 6 άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι ένας από εμάς, αφηγούνται τις απώλειες εκείνης της μέρας, το τραύμα και τη διαδικασία επούλωσης του, με κοινό συμπέρασμα πως: «Αν δε μπορείς να το χλευάσεις, θα σε κάνει κομμάτια.»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Stuart Slade
Μετάφραση: Λυδία Τριγώνη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Παίζουν: Χρηστίνα Γαρμπή, Αντώνης Πριμηκύρης, Τάκης Νάτσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βαγγέλης Σαλευρής, Λία Τσάνα
«FRIDA ΚΙ ΑΛΛΟ» | 24 Οκτωβρίου 2018
Μετά την επιτυχία της παράστασης «Αγγελική» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2014-2016), οι FLY THEATRE εντυπωσιάζουν και πάλι αυτή τη φορά με μία παράσταση, στο Θέατρο 104, για την μυθική Frida Kahlo η σπαραχτική ιστορία της οποίας παρουσιάζεται όπως δεν την έχετε ξαναδεί.Η Κατερίνα Δαμβόγλου αναλαμβάνει το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου ενώ ο Robin Beer "επιστρατεύει", τις μαγικές δυνατότητες της τεχνολογίας δημιουργώντας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ζωντανά ήχο και βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο "ζωγραφίζει" τον περιβάλλοντα σκηνικό χώρο της Κατερίνας Δαμβόγλου που ως Φρίντα αλληλεπιδρά μαζί του άλλοτε με θυμό άλλοτε με οξύ μαύρο χιούμορ ξετυλίγοντας το -ματωμένο συχνά από τον πόνο-νήμα της ζωής της. Η Frida, σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας, αντισταθμίζει την ακινησία της, “κινώντας” τη ζωή της στο μέγιστο. Τούτο την οδήγησε να παράγει ένα μοναδικό έργο, ακόμη και όταν “κοιτάζει προς τα μέσα”, που εκφράζει μια καθολική και βαθιά εικόνα του γύρω κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει από την αναπηρία της και μας κάνει να θέλουμε ακόμα Φρίντα Κι Άλλο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα/Επεξεργασία Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου, Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνοθεσία: Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer)
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Κατερίνα Μπασκούτα
Ζωγραφική-Κατασκευή Σκηνικού: Ελένη Παπαδάκη
Φως-Ήχος: Robin Beer
Mακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Φωτογραφίες: Αλίκη Χιωτάκη, Κωστής Λέπουρης
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer
«Η ΓΕΛΑΔΑ» | 24 Οκτωβρίου 2018
Σ’ ένα μακρινό χωριό κάπου στο άγνωστο, σε χρόνο απροσδιόριστο, μια οικογένεια ψάχνει "σωτήρα".Η μάνα, η κόρη, ο γιος, ο δάσκαλος και ο σοφέρ μπλέκονται σε μια ιστορία παράλογη...Ή μήπως μια ιστορία τόσο καθημερινή που φαντάζει παράλογη;Μια αγελάδα χαριτωμένη, έξυπνη, ανθεκτική, όμορφη, διαφορετική από τις άλλες... μια αγελάδα κακομαθημένη, τυραννική, δικτατορική... ανακηρύσσεται βασίλισσα.Θα καταφέρει η Αγελάδα να διατηρηθεί στην εξουσία;Κι αν ναι για πόσο;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Ναζίμ Χικμέτ
Μετάφραση: Γιώργος Σύρμας
Διασκευή: Νίκη Τσέτικα
Σκηνοθεσία: Νίκη Τσέτικα
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάνσυ Βασιλοπούλου
Ενδυματολόγος: Αντωνία Παλαβού
Σκηνικά: Ευθύμης Τζώρας
Παίζουν: Ζακυνθινός Ορέστης, Καπρέλης Θάνος, Κράνου Καλυψώ, Τζώρας Ευθύμης, Τσώμου Αναστασία
«ΦΩΣ! 220 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ» | Νοέμβριος 2018
Ιδιόμορφα παιδικά χρόνια, εφηβεία σε ξένο τόπο, επιστροφή σε πατρίδα εμπόλεμη χώρα, συνεχείς δυσκολίες. Ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον, εσωτερική αγωνία, μοναξιά, μα πάνω από όλα, πάθος για την Ελευθερία και την Τέχνη. Αυτοί είναι οι ιστοί που υφαίνουν τη ζωή και την πολύπλευρη προσωπικότητα του Διονύσιου Σολωμού. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της παράστασης «ΦΩΣ… Διονύσιος Σολωμός – 220 χρόνια από τη γέννησή του», σε κείμενο Κλεοπάτρας Εμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Παναρετάκη. Μέσα από ενδελεχή ιστορική έρευνα, με απόλυτο σεβασμό στον ποιητή που έμελλε να γίνει ο Εθνικός της Ελλάδας, η παράσταση επανασυστήνει στο κοινό έναν άνθρωπο που μόνιμα μαχόταν τους προσωπικούς, εσωτερικούς του δαίμονες, μένοντας ταυτόχρονα πάντα πιστός στην πατρίδα και τα ιδανικά του. Στη σκηνή του 104 ζωντανεύουν οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής και της συγγραφικής δημιουργίας του Διονύσιου Σολωμού.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Σκηνοθεσία/Μουσική: Δημήτρης Παναρετάκης
Ερμηνεύουν: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Γιώργος Καπετανάκος, Πάνος Λουκαΐδης, Δημήτρης Παναρετάκης
«ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΗΣ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ» | 10 Δεκεμβρίου 2018
Τρεις «ραψωδοί» ζωντανεύουν τον Διγενή Ακρίτη, το ηρωικό ποίημα που είναι και το πρώτο γραπτό μνημείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας.Πολεμάνε, ερωτεύονται, αναμετριούνται με δράκους και θηρία, χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν με το θάνατο και ζούνε την κάθε μέρα τους τόσο έντονα σαν να είναι η τελευταία μιας μακρόχρονης ζωής. Υπάρχει όμως ένα όριο και για αυτούς που αψηφούν τη στιγμή του τέλους.Ένα όριο που μας εξομοιώνει όλους.Μπορεί να ξεφύγει κανείς από αυτό.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Διαμόρφωση ηχητικού τοπίου: Ρηνιώ Κυριαζή
Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Σοφία Καραγιάννη, Βάσια Μίχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Σχεδιασμός αφίσας: Βασίλης Σελιμάς
Πρωταγωνιστούν:Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας
*Η θεατρική ομάδα Gaff επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.
«ΣΧΗΜΑΤΑ» | Ιανουάριος 2019
Μια αστεία τραγωδία για την κωμικότητα της παιδικής σκέψης.Τρία αδέρφια, ο Φρίτζ, η Ιρένε και η Γιούτα, παρατηρούν τον ουρανό.Στο οπτικό τους πεδίο ένα νησί κι ένας ήλιος που καίει πάντα.Ένα σύννεφο που αλλάζει σχήματα, μα διαρκώς μοιάζει με τη μαμά. Η φαντασία απαγορεύεται δια ροπάλου.Αν παραβείς τον κανόνα, η τιμωρία είναι βαριά.Σου αφαιρείται το όνομα δια βίου και αποκαλείσαι ως "αυτό" ή "εκείνο", ποτέ "εσύ".Ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας που διαπραγματεύεται την ενηλικίωση του ατόμου υπό την σκιά της απουσίας του γονεϊκού προτύπου.Ένα Τζέγκα στη μέση της σκηνής περιμένει να μετατοπιστεί.Είναι η σειρά του Φρίτζ να παίξει, μα κάτι πάντα έρχεται για να διακόψει αυτή τη διαδικασία.Ο Χοντρός Κύριος με το μουστάκι, ήρωας ενός "παραμυθιού", είναι αυτός που θα το γκρεμίσει ή θα καταφέρει να κάνει την τελική κίνηση.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Νίκος Ρουμπάκης
Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου
Φώτα: Ζωή Φαμέλη- Μολυβδα
Παίζουν: Αναστασία Σιωπίδου, Γεωργία Χουχούμη,Νίκος Ρουμπάκης
«Η ΜΟΝΙΚΑ ΒΙΤΙ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΙΑ» | Ιανουάριος 2019
Τρεις γυναίκες αφηγούνται επί σκηνής.Εκδοχές, αποκλίσεις και ταυτίσεις των ίδιων γεγονότων. Διαφορετικές διαδρομές της ίδιας αφετηρίας, διαφορετικούς τερματισμούς της ίδιας διαδρομής.Το δάσος, το θέρετρο, το κτήριο στην άκρη της πόλης.Και μαζί η ανάμνηση, η καταγραφή της και η απουσία τηςΤ.ο τραύμα, η ανακατασκευή του κόσμου μέσα από ένα θολό παρελθόν.Η μνήμη στην εποχή της απόλυτης καταγραφής και ταυτόχρονα η μνήμη ως στοιχείο που προσδιορίζει, αλλοιώνει και γεννά την ταυτότητα.Ποια είναι η πολιτική της μνήμης;Πώς γίνεται να ξεχνάς σε μια εποχή που όλα καταγράφονται;Και τελικά τι συμβαίνει όταν θυμόμαστε ένα γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ αλλά εμείς το θυμόμαστε ως πραγματικό;Είναι αληθινό;Και πώς επηρεάζει το παρόν μας;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Θωμάς Τσαλαπάτης
Σκηνοθεσία: Νικόλ Δημητρακοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άλκηστις Νικολαΐδη
Σκηνοθεσία Εικόνας: Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος
Μουσική – Ηχητικός Σχεδιασμός: Μανόλης Μανουσάκης
Σκηνογραφία: Ανδριανός Ζαχαρίας
Φωτιστικός Σχεδιασμός: Νίκος Βλασόπουλος
Παραγωγή: RM Light
Ερμηνεύουν: Αμαλία Καβάλη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Λουκία Πιστιόλα
«ΑΪΤΗ, ΜΙΑ PERFORMANCE ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» | Ιανουάριος 2019
Έχει σημασία το παρελθόν; Είναι λογική η πρόβλεψη ότι σε εκατόν πενήντα χρόνια δεν θα ξέρει κανείς ότι υπήρξαμε ποτέ;Υπάρχει μία Ιστορία ή πολλές;Σε πόσα δευτερόλεπτα ένα facebook post θεωρείται παλιό;Ήταν ο εμφύλιος ένα πείραμα; α ντόμινο όταν στηθούν σωστά, στήνονται σωστά μόνο για να πέσουν;Γίνεται να σε καθορίζει κάτι που δεν γνωρίζεις;Με κύριο και αποκλειστικό εργαλείο την ερώτηση, η Ιστορία του νεοελληνικού κράτους γίνεται πεδίο προβληματισμού, έρευνας και παιχνιδιού αλλά και σημείο αντίστιξης με το ανιστορικό και επίπεδο παρόν.Η ιστορία ενός κράτους που ξεκίνησε το ταξίδι του με τις θερμές ευχές για απελευθέρωση από την Αϊτή - η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την ελληνική επανάσταση του 1821.Το «Χαΐτιον», μία ανεξάρτητη, αλλά πολύ φτωχή χώρα, που, καθώς δεν ήταν σε θέση να ενισχύσει οικονομικά την επανάσταση, έστειλε στους Έλληνες 45 τόνους καφέ προς πώληση, για να αγοραστούν καριοφίλια και άλλα πολεμοφόδια, αλλά και 100 Αϊτινούς εθελοντές, που πέθαναν όλοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Ελλάδα [...].
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Κείμενο: Μάριος Τσάγκαρης, Άλκης Ζούπας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φένη Μπένου
Επιμέλεια Κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Σχεδιασμός Φωτισμού - Video - Φωτογραφία: Γιώργος Ζαφειρίου
Πρωτότυπη Μουσική - Σχεδιασμός ήχου: Μάριος Τσάγκαρης
Παραγωγή: ομάδα Hatari
Παίζουν: Γιώργος Καπινιάρης, Άλκης Ζούπας
«ΤΑ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΑ: ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» | Ιανουάριος 2019
Κάποιες "ενοχλητικές" Φωνές, (ή Κόρες, ανάλογα με το τι θα μας πει η Μαρίνα) ξυπνάνε τη Λενιώ, τη γραία των παραδοσιακών μας παραμυθιών, από το βαθύ ύπνο της, ρωτώντας την ποια είναι και από πού προέρχεται.Η Λενιώ, 107 χρονών, πανούργα, πανέξυπνη, θεόχαζη, και σοφή μας αποκαλύπτει τις ρίζες της, ανακαλύπτοντας, ταυτόχρονα, και τις δικές μας.Μας λέει για την προγιαγιά της που παντρεύτηκε τον Τρισκατάρατο, της Κάτω Γης τον Αφέντη, και για τη μάνα της την Πούλια που έγινε άστρο, και τον πατέρα της, τον ξυπόλητο πρίγκιπα, που τη μεγάλωσε.Μας θυμίζει τον πλούτο της προφορικής μας παράδοσης, μέσα από τα λαϊκά παραμύθια, πηγαίνοντάς μας ένα ταξίδι στο παρελθόν, εκεί από όπου προερχόμαστε...Μια παράσταση αφιερωμένη στην άγνωστη πλευρά των παραμυθιών, στις άγριες και παράδοξες όψεις που μπορεί να πάρει η "οικογένεια", αλλά και στις ρίζες μας, είτε ως το οικογενειακό μας παρελθόν, είτε ως πολιτιστική μας κληρονομιά.Κι όπως όλες οι "οικογένειες" σε κάνει να κλαίς και να γελάς, με αυτά που έχεις να αντιμετωπίσεις!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο- σκηνοθεσία: Θάλεια Γρίβα
Σκηνικά-κοστουμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Παντελής Νικηφόρος
Κίνηση: Γιάννα Μελλά
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντής Δαλαμάγκας
Δραματολόγος: Ελένη Μολέσκη
Φωνητική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Ερμηνευτές επί σκηνής: Ηρώ Κισσανδρακη, Αντώνης Κυριακάκης, Γιώργος Σαββίδης, Έλλη Σαρρή κι ο Παντελής Νικηφόρος ως μουσικός