Farm Fatale | Σκην.: Philippe Quesne
Μια μετα-αποκαλυπτική συνθήκη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον: πέντε σκιάχτρα, που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω της κλιματικής αλλαγής, αποφασίζουν να συγκροτήσουν μια νέα κοινότητα. Οι αφοπλιστικά αστείοι χαρακτήρες του έργου μας, ωστόσο, δεν πτοούνται από τη δύσκολη κατάσταση. Καταγράφουν μεθοδικά τους ήχους της ετοιμοθάνατης φύσης για τις επόμενες γενιές, ετοιμάζουν πανό και σλόγκαν για διαδηλώσεις, παίζουν ποπ μουσική στον πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό τους, συζητάνε για την εξαφάνιση των εντόμων και τα φυτοφάρμακα.
Με την παράσταση Farm fatale, ο διεθνής Γάλλος δημιουργός Φιλίπ Κεν, γνωστός για τις υβριδικές – εικαστικές παράστασεις του, οραματίζεται ένα εξωφρενικό όσο και γοητευτικό σύμπαν, το οποίο κατοικείται από ευγενείς ονειροπόλους ακτιβιστές και λακωνικούς σχολιαστές της πραγματικότητάς μας.
Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνικά – Σκηνοθεσία: Philippe Quesne
Συνδημιουργία – Ερμηνεία:Sebastien Jacobs (δημιουργία ρόλου από τον Stefan Merki), Nuno Lucas (δημιουργία ρόλου από τον Damian Rebgetz), Anne Steffens (δημιουργία ρόλου από την Julia Riedler), Gaëtan Vourc’h
Συνεργασία στα σκηνικά: Nicole Marianna Wytyczak
Συνεργασία στα κοστούμια: Nora Stocker
Μάσκες: Brigitte Frank
Διεύθυνση σκηνής: Loïc Even
Φωτισμοί: Fabien Bossard
Ήχος: Félix Perdreau
Δραματουργία: Martin Valdés-Stauber
Συνεργασία στη δραματουργία: Camille Louis
Παραγωγή περιοδείας: Vivarium Studio
Παραγωγή: Münchner Kammerspiele – Munich
Συμπαραγωγή: Nanterre-Amandiers, centre dramatique national
Διάρκεια: 90 λεπτά
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου 2019 στο Münchner Kammerspiele
Συνεργασία επικοινωνίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Υπηρεσία συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
10 Ιουλίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τον Philippe Quesne. Συντονίζουν η Stefanie Carp και η Δήμητρα Κονδυλάκη.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ / PRE-SHOW TALKS
Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συνεργάζεται και φέτος με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στήνοντας μια πολύτιμη γέφυρα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη στην καρδιά της Πειραιώς 260. Νέοι θεατρολόγοι, μισή ώρα πριν από την είσοδό μας στην αίθουσα, διεγείρουν το ενδιαφέρον μας για τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε, οξύνοντας την ευαισθησία μας και ξεκλειδώνοντας τους, συχνά ανοίκειους, κώδικες της σύγχρονης σκηνικής δημιουργίας.
*Ο Πρόλογος θα λαμβάνει χώρα πριν από κάθε διεθνή παραγωγή