Η ιταλική κουζίνα πάει σινεμά...

Η ιταλική κουζίνα πάει σινεμά...

Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα-ωδή στην ιταλική κουζίνα!
Το Ιταλικό Ινστιτούτο ανοίγει τις πόρτες του για 5 ημέρες και μας προσκαλεί σε προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, γευσιγνωσίες κρασιών και πολλά ακόμη που σίγουρα θα ανοίξουν την όρεξή μας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
- Δευτέρα 21/11, ώρα 19.00:
La cena, ταινία του Ettore Scola, 1998, 126’, ελληνικοί  υπότιτλοι

- Τρίτη 22/11, ώρα 18.00:
Rupi del vino, ντοκιμαντέρ του Ermanno Olmi, 2010, 54’, αγγλικοί υπότιτλοι

- Τρίτη 22/11, ώρα 19.00:
Lunga vita alla Signora, ταινία του Ermanno Olmi, 1987, 105’, αγγλικοί υπότιτλοι

- Τετάρτη 23/11:
-- ώρα 17.45: Pasta nera, ντοκιμαντέρ του Alessandro Piva, 2011, 62’, αγγλικοί υπότιτλοι
-- ώρα 19.00: La cena per farli conoscere, ταινία του Pupi Avati, 2006, 99’, αγγλικοί υπότιτλοι

Πέμπτη 24/11:
-- ώρα 17.00: Προβολή οκτώ ταινιών μικρού μήκους υπό τον γενικό τίτλο «Il Chianti: arte nei mestieri» που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό Concorso Internazionale Cortometraggi SlowMovieContest, 2012,συνολική διάρκεια 96’, με αγγλικούς υπότιτλους:
-- Scripta Manent  του Cristian Benaglio, 6’38”
-- Chianti Portraits  της Romina Contepomi 10’39”
-- Terra di Siena του Darim Da Prato 15’30”
-- Per caso του Silvio D’Angelo 16’01”
-- Mochao του Alina Gorlova 15’16”
-- Castellina Travelogue της Gina Marie Napolitan 5’26”
-- Nostalgia της Amanda Rodriguez Lorenzo  13’17”
-- Semifonte si fa città του Riccardo Salvetti 13’17”

-- ώρα 19.00: Διάλεξη του Νίκου Μοσχονά «Οι Βενετοί και το κρασί της Ανατολής (14ος-16ος αιώνας)». Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ιταλικών κρασιών.

- Παρασκευή 25/11:
-- ώρα 18.30: Quando l’Italia mangiava in bianco e nero, ντοκιμαντέρ του Andrea Gropplero diTroppenburg, 2014, 20’, αγγλικοί υπότιτλοι
-- ώρα 19.00: L’abbuffata, ταινία του Mimmo Calopresti, 2007, 102’, αγγλικοί υπότιτλοι

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.