Η ιταλική κουζίνα πάει σινεμά...
Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα-ωδή στην ιταλική κουζίνα!
Το Ιταλικό Ινστιτούτο ανοίγει τις πόρτες του για 5 ημέρες και μας προσκαλεί σε προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, γευσιγνωσίες κρασιών και πολλά ακόμη που σίγουρα θα ανοίξουν την όρεξή μας!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
- Δευτέρα 21/11, ώρα 19.00:
La cena, ταινία του Ettore Scola, 1998, 126’, ελληνικοί υπότιτλοι
- Τρίτη 22/11, ώρα 18.00:
Rupi del vino, ντοκιμαντέρ του Ermanno Olmi, 2010, 54’, αγγλικοί υπότιτλοι
- Τρίτη 22/11, ώρα 19.00:
Lunga vita alla Signora, ταινία του Ermanno Olmi, 1987, 105’, αγγλικοί υπότιτλοι
- Τετάρτη 23/11:
-- ώρα 17.45: Pasta nera, ντοκιμαντέρ του Alessandro Piva, 2011, 62’, αγγλικοί υπότιτλοι
-- ώρα 19.00: La cena per farli conoscere, ταινία του Pupi Avati, 2006, 99’, αγγλικοί υπότιτλοι
Πέμπτη 24/11:
-- ώρα 17.00: Προβολή οκτώ ταινιών μικρού μήκους υπό τον γενικό τίτλο «Il Chianti: arte nei mestieri» που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό Concorso Internazionale Cortometraggi SlowMovieContest, 2012,συνολική διάρκεια 96’, με αγγλικούς υπότιτλους:
-- Scripta Manent του Cristian Benaglio, 6’38”
-- Chianti Portraits της Romina Contepomi 10’39”
-- Terra di Siena του Darim Da Prato 15’30”
-- Per caso του Silvio D’Angelo 16’01”
-- Mochao του Alina Gorlova 15’16”
-- Castellina Travelogue της Gina Marie Napolitan 5’26”
-- Nostalgia της Amanda Rodriguez Lorenzo 13’17”
-- Semifonte si fa città του Riccardo Salvetti 13’17”
-- ώρα 19.00: Διάλεξη του Νίκου Μοσχονά «Οι Βενετοί και το κρασί της Ανατολής (14ος-16ος αιώνας)». Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ιταλικών κρασιών.
- Παρασκευή 25/11:
-- ώρα 18.30: Quando l’Italia mangiava in bianco e nero, ντοκιμαντέρ του Andrea Gropplero diTroppenburg, 2014, 20’, αγγλικοί υπότιτλοι
-- ώρα 19.00: L’abbuffata, ταινία του Mimmo Calopresti, 2007, 102’, αγγλικοί υπότιτλοι