Με-Νου εναντίον της σπατάλης τροφίμων
Μια εκπαιδευτική γιορτή εναντίον της σπατάλης τροφίμων στην οποία θα απολαύσουμε δωρεάν ένα λαχταριστό μπριάμ (οι μερίδες θα εξυπηρετήσουν 5000 άτομα) μαγειρεμένο με άψογη τεχνική από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Τα κύρια συστατικά θα είναι ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα τα οποία δύσκολα θα καταναλώνονταν μιας και δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης. Πρόκειται για «στραβά» καρότα, «ατσούμπαλες» πατάτες και κολοκυθάκια με «στραβή μύτη». Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα υπάρχουν επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef που θα παρουσιάσουν προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού, Disco Soup street party με DJs. Εκεί το κοινό θα φτιάξει και θα μοιραστεί μια γιγαντιαία σαλάτα στο ρυθμό της μουσικής, Anti-Food waste cocktails από τον Γιάννη Κοροβέση και εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council, την κολλεκτίβα Troo Food Liberation και την Ανατολική Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ.