Μουσικές ανακαλύψεις από τον 17ο και τον 18ο αιώνα
Η Αναστασία Μηλιώρη και ο Γιώργος Κακίτσης παρουσιάζουν µία ιδιαίτερη συναυλία για σόλο βιολί, σόλο θεόρβη και τον συνδυασµό αυτών των δυο.
Με επιλογές από έργα των: Biagio Marini, Nicolas Matteis, Johann Georg Pisendel, Antonio Maria Montanari, Giovanni Girolamo Kapsberger, Alessandro Piccinini, Bellerefonte Castaldi και J. S. Bach που σκιαγραφούν και φωτίζουν την γλαφυρή µουσική γλώσσα του µπαρόκ, από την πρώιµη έως την όψιµη φάση της.
Αναστασία Μηλιώρη, µπαρόκ βιολί
Γιώργος Κακίτσης, θεόρβη
Η Αναστασία Μηλιώρη κινείται µουσικά ανάµεσα στην Παλαιά και τη Σύγχρονη Μουσική. Διπλωµατούχος βιολιού και κλασικού τραγουδιού και απόφοιτος του τµήµατος Νεοελληνικής και Μεσαιωνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις µουσικές της σπουδές στις Κρατικές Μουσικές Ακαδηµίες του Τρόσσινγκεν και της Στουτγκάρδης, όπου σπούδασε Παλαιά Μουσική µε ειδίκευση στο µπαρόκ βιολί και το τραγούδι, µε τους Anton Steck και Jan Van Elsacker αντίστοιχα, καθώς και κλασικό τραγούδι µε την Frederique Friess. Έχει συµπράξει µε µουσικά σύνολα, ορχήστρες και µε µπαρόκ ορχήστρες, όπως: B-A-C-H ensemble-Stuttgart (υπό την MonicaVasquez), Collegium Musicum Stuttgart, Cappella Principale, European Union Baroque Orchestra (υπό τον Lars Ulrik Mortensen), Bern Consort - (υπό τον Jorg Ritter), Ορχήστρα Πατρών (υπό τον Γιώργο Πέτρου), ΑΣΟΝ (υπό τον Νίκο Αθανασόπουλο), Unesco World Youth Orchestra Jeunesse Musicale (υπό τον Josep Vicent). Έχει λάβει µέρος σε ηχογραφήσεις για την MDG, την Mulatina Records και τη Logos Music. Είναι ιδρυτικό µέλος του µπαρόκ συνόλου Ensemble Diverse and Bizarre µε πλήθος εµφανίσεων. Aπό το 2017 διευθύνει καλλιτεχνικά το διεθνές φεστιβάλ µπαρόκ µουσικής Athens Baroque Festival.
Ο Γιώργος Κακίτσης είναι Έλληνας θεορβίστας και λαουτίστας, που ζει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Αρχικά κλασικός κιθαρίστας, ταξίδεψε στο Βέλγιο για να συνεχίσει τις σπουδές του µε την Ελληνίδα κιθαρίστρια Αντιγόνη Γκόνη. Στο τελευταίο έτος των σπουδών του στη κιθάρα, γνώρισε τον κόσµο της παλαιάς µουσικής, συναντώντας τον καθηγητή του Xavier Diaz-Latorre, και ερωτεύτηκε το λαούτο, τη θεόρβη, τις αρχές του basso continuo και τελικά αφοσιώθηκε πλήρως στο πάθος του για την µουσική σε ensemble τοσο µουσικής δωµατίου όσο και σε ορχήστρες. Ξεκίνησε µια νέα πορεία µε αυτά τα όργανα το 2020 και ολοκλήρωσε το πτυχίο του το 2024. Πλέον, επιδιώκει να συνεχίσει τις σπουδές του για Μεταπτυχιακό στη Schola Cantorum Basiliensis στην Ελβετία, ενώ παράλληλα συνεχίζει να εργάζεται σε όλη την Ευρώπη. Από την αρχή της καριέρας του, είχε την ευχαρίστηση να εµφανιστεί µε διάφορα σύνολα και ορχήστρες, καθώς και σόλο στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερµανία, την Εσθονία και την Ελλάδα. Είναι επίσης ιδρυτικό µέλος του συγκροτήµατος "Merum Ensemble" που εδρεύει στην Ιταλία, και καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου παλαιάς µουσικής "Loci Topici". Τέλος, είχε την ευκαιρία να συµµετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ µε πολλά διαφορετικά σύνολα και συναδέλφους, όπως το Φεστιβάλ Pirita στην Εσθονία, το Φεστιβάλ Almagro στην Ισπανία, το Apugliantiqua στην Ιταλία και το Athens Baroque Festival στην Ελλάδα.