Χρυσαφίζει. Ρίχνει την πίεση το σκόρδο, ανεβάζει τους παλμούς το τσιπουράκι ή το κρασί που τον συνοδέυει. 84η ημέρα του έτους, εθνική εορτή, ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Όπως κι αν τη συνδέει ο καθένας την ημέρα αυτή, ο μπακαλιάρος στο τραπέζι είναι για όλους βίωμα μαζί με τα τσουγκρίσματα για τα χρόνια πολλά. Να η ταπεινή μας έρευνα για το που μπορείτε να τον γευθείτε όμορφα ανεξαρτήτως βαλαντίου. Highλίκια της ημέρας το εστιατόριο
Άνετον, η βραβευμένη
Βασίλαινα και το υπέροχο
Μπαλκόνι. Κλασικές επιλογές τα μπακαλιαράκια του
Δαμίγου, της
Άνοιξης, των
Πετραλώνων και του
Βύρωνα. Για εκδρομή; ο
Ψαράς του Μαραθώνα. Και κρυμμένα μυστικά; Στον Πειραιά και στα περίχωρά του το
Ακρί, το καπηλειό του
Ζάχου, το κουτούκι του
Αντώνη κι η
Λαγουδέρα, στη Λαμπρινή το
Βαρέλι, στην Ηλιούπολη τα
Καβουράκια, στο Παγκράτι και στα πέριξ η
Ωραία Ελλάς κι ο εκπληκτικός
Μαραθωνίτης, στον Ταύρο ο
Μόσχος και στην πλ. Βικτωρίας
του Λάκη το ουζερί. Καλή όρεξη και καλή χώνεψη! Σ.Π.