Ο Pellegrino Artusi και η ένωση της Ιταλίας στην κουζίνα

Ο Pellegrino Artusi και η ένωση της Ιταλίας στην κουζίνα
Μια έκθεση τεκμηρίων υπό το πρίσμα της σύμπτωσης της 100ης επετείου από το θάνατο του Pellegrino Artusi με την 150η επέτειο της Ένωσης της Ιταλίας. Ο Pellegrino Artusi υπερβαίνοντας τον τοπικό ή περιφερειακό χαρακτήρα των γαστρονομικών εκδόσεων του 19ου αιώνα, συνέβαλλε στην οικοδόμηση μιας εθνικής κουλτούρας αποτυπώνοντας τον γαστρονομικό πλούτο της πρόσφατα ενοποιημένης χώρας του σε ένα βιβλίο συνταγών. Χ.Σ.

Στάμου Χριστίνα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.