Συζήτηση: «Παιχνίδια εξουσίας στο πιάτο μας: Η γεωπολιτική των τροφίμων την εποχή της παγκοσμιοποίησης»

Συζήτηση: «Παιχνίδια εξουσίας στο πιάτο μας: Η γεωπολιτική των τροφίμων την εποχή της παγκοσμιοποίησης»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στη συζήτηση «Παιχνίδια εξουσίας στο πιάτο μας: Η γεωπολιτική των τροφίμων την εποχή της παγκοσμιοποίησης».

Ομιλητές/τριες;
Pierre Raffard, Γεωγράφος, Συγγραφέας του βιβλίου «Γεωπολιτική των τροφίμων και της Γαστρονομίας»
Θεοδοσία Ανθοπούλου, Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παύλος Καρανικόλας, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μανώλης Παπουτσάκης, Σεφ, κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς μαγειρικής.

Η τροφή αποτελεί βασικό παράγοντα στην οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών. Το πιάτο μας δεν περιορίζεται σε ένα απλό αντικείμενο απόλαυσης. Συντελεί στην εγγύηση πολιτικής σταθερότητας, έχει μεγάλο μερίδιο εξουσίας και οικονομική δύναμη και αποτελεί σημαντικό εργαλείο επιρροής καθώς αντικατροπτίζει τον τρόπο διοργάνωσης του κόσμου και την ισορροπία δυνάμεων που τον διέπουν.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.