Three Times Three #1 | μηνιαία συνάντηση σύγχρονου χορού & πειραματικής μουσικής

Three Times Three #1 | μηνιαία συνάντηση σύγχρονου χορού & πειραματικής μουσικής

Μία φορά το μήνα, ο θεσμός Three Times Three που επιμελείται ο μουσικός, συνθέτης και ερευνητής Σπύρος Πολυχρονόπουλος (Spyweirdos) φέρνει μαζί ανθρώπους από τα πεδία του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής με σκοπό να δημιουργήσουν έναν μεταξύ τους κώδικα, μια ζωντανή γλώσσα επικοινωνίας που θα ισχύσει όσο κρατάει η συνάντηση.

Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές / χορεύτριες: στην αρχή της βραδιάς, τρία τυχαία ζευγάρια σχηματίζονται μετά από κλήρωση και αυτοσχεδιάζουν για 15 λεπτά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων για 30 λεπτά.

Στην πρώτη συνάντηση της σεζόν συμμετέχουν οι:

Σοφία Ζαφειρίου – βιολί / ηλεκτρονικά
Αλέξης Πορφυριάδης – πιάνο
Ιάκωβος Παυλόπουλος – κρουστά

Ματίνα Κωστιάνη – χορός
Σωτηρία Κουτσοπέτρου – χορός
Μαρίνα Τσαπέκου – χορός

Η Σοφία Ζαφειρίου είναι μουσικός και sound artist. Ερευνά την επικονίαση βιωμένων ρυθμών και τρόπων με ηλεκτρονικά και στοχαστικά μέσα, θόρυβο, αυτοσχεδιασμό και ακουστικά όργανα. Τα έργα της συμπεριλαμβάνουν μουσική για σύνολα και DIY ορχήστρες, ηχογραφήσεις πεδίου στη φύση και σε καμπ, ήχο που προέρχεται από σχέσεις μεταξύ πραγμάτων. Έχει εμφανιστεί ζωντανά στο Diyarbakir, τα Τίρανα, τη Βηρυτό, το Slemani, το Βερολίνο και την Αθήνα.

Ο Αλέξης Πορφυριάδης είναι συνθέτης, μουσικός θεωρητικός, πιανίστας με διδακτορικό στη σύνθεση (Πανεπιστήμιο Bath-Spa/Ηνωμένο Βασίλειο). Σπούδασε επίσης σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Graz (Αυστρία). Έχει λάβει πολλά βραβεία και υποτροφίες. Η καλλιτεχνική του πορεία περιλαμβάνει παρουσιάσεις συνθέσεων και παραστάσεις αυτοσχεδιασμού σε φεστιβάλ όλης της Ευρώπης αλλά και στο Μεξικό ή τον Καναδά. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι συνθέσεις του εκδίδονται από την BabelScores Paris, ενώ μία από τις παρτιτούρες του έχει εκδοθεί από την Edizioni Suvini Zerboni (Μιλάνο).

Ο ντράμερ Ιάκωβος Παυλόπουλος σπούδασε στη Χάγη, δίπλα στους Erik Ineke, Hans van Oosterhont και Alex Milo. Ήταν μέλος της KoorenHuis Big Band υπό την διεύθυνση του Victor Borkrt (2006-2008). Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται ως κρουστός και επιμελείται της μουσικής σε θεατρικές παραστάσεις, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με τους / τις: Θοδωρή Αμπαζή, Wang Xiaoying, Νίκο Καραθάνο, Γιάννη Κακλέα, Σταύρο Γασπαράτο, Άντζελα Μπρούσκου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Στάθη Λιβαθινό, Νίκο Κυπουργό, Closer, Monsieur Minimal.

Η Ματίνα Κωστιάνη, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ, είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Συμμετέχει στην ομάδα παραστατικών τεχνών Athanasia Kanellopoulou Performing Arts. Έχει συνεργαστεί με την Τέτη Νικολοπούλου (“You always unbalance me”, 2022), όπου εμβάθυνε στην τεχνική του contact improvisation. Παράλληλα με τη δουλειά της στο θέατρο (χορογραφία, επιμέλεια κίνησης, συμμετοχή ως περφόρμερ σε παραστάσεις), διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό. Από το 2023, είναι μέλος της συνεργατικής χορευτικής ομάδας “Πlanet Haπi”.

Η Σωτηρία Κουτσοπέτρου έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τις / τους: Τζένη Αργυρίου, Anna Konjetzky, Χρήστο Παπαδόπουλο, Ίριδα Καραγιάν, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Αναστασία Βαλσαμάκη και Θάνο Παπακωνσταντίνου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2019, έγινε μέλος της ομάδας MiR Dance Company (Γερμανία) και συνεργάστηκε με τους χορογράφους Ivgi & Greben, Mauro Bigonzetti, Giuseppe Spota, Antonin Comestaz. Το 2022, παρουσίασε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας την πρώτη σόλο δουλειά της ("so it goes*"). Διδάσκει σύγχρονο χορό. Το 2023, προσκλήθηκε στη Γαλλία από την Opéra de Lyon για να παραδώσει εκεί μαθήματα με την ιδιότητα της guest teacher.

Η Μαρίνα Τσαπέκου έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια ή ηθοποιός με τις / τους: Max Emanuel Cencic, Romeo Castellucci, Marina Mascarell, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Τζένη Αργυρίου, Θάνο Παπακωνσταντίνου, Ελιάν Ρουμιέ, Τέτη Νικολοπούλου, Πηνελόπη Φλουρή, κ.ά. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στο Bayreuth Baroque Festival, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στο Mir Festival, κ.α. Επιμελήθηκε την κίνηση στις θεατρικές παραστάσεις “Πλαστελίνη” (Κατερίνας Σκουρλή) και “Το σώμα που άφησα πίσω μου” (Ειρήνης Ζήκα). Διδάσκει από το 2017. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ και σε πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τις / τους Julyen Hamilton, Nitta Little, Thomas Hauert, Urs Stauffer, Salva Sanchis, Σταυρούλα Σιάμου. Είναι μέλος της χορευτικής κολλεκτίβας Μ54 _ Underscore.

κρατήσεις: www.more.com/music/three-times-three-1 & 213 00 40 496 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.