Three Times Three #3

Three Times Three #3

Επιμελημένος από τον συνθέτη Σπύρο Πολυχρονόπουλο (Spyweirdos), ο μηνιαίος θεσμός “Three Times Three” φέρνει κοντά ανθρώπους από τον χώρο του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής, με στόχο να δημιουργήσουν έναν κοινό κώδικα, μια γλώσσα επικοινωνίας που ισχύει για όσο διαρκεί η συνάντηση.

Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές ή χορεύτριες. Στην αρχή της βραδιάς, σχηματίζονται με κλήρωση τρία τυχαία ζευγάρια που αυτοσχεδιάζουν για 15 λεπτά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων για 30 λεπτά.

Στην τρίτη συνάντηση της σεζόν συμμετέχουν οι:

Γιώργος Μωραΐτης – ηλεκτρονικά
Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου – κοντραμπάσο
Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας – ηλεκτρονικά

Κωνσταντίνα Μπάρκουλη-Γάβρη – χορός
Χριστίνα Σκουτέλα – χορός
Ελπινίκη Σαριπανίδου – χορός

Ο Γιώργος Μωραΐτης χρησιμοποιεί διαφορετικές πρακτικές (γλυπτική, ρομποτικές και διαδραστικές εγκαταστάσεις, συμμετοχικές δράσεις, δράσεις στον δημόσιο χώρο, σχέδιο, κείμενα, κ.ά.). Ερευνώντας τη δημιουργική και στοχαστική διαδικασία μέσω του ήχου και ενός ευρύτερου φάσματος media, συνδιαμορφώνει ηχητικές-εικονοκλαστικές καταστάσεις ως ένα μείγμα ιδιαιτεροτήτων της αντίληψης, της τεχνολογίας και των υλικών. Το μεγάλο του ενδιαφέρον για τον ήχο εστιάζεται στην εμπλοκή του με θέματα ακουστικής και ψυχοακουστικής, όπως και με θεματικές που σχετίζονται με το σώμα, τη γλυπτική, το βίντεο και με ένα σύνολο άλλων θεματικών σχετικών με σύγχρονες τάσεις της επιστήμης που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές τέχνες.

Η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου είναι συνθέτρια, περφόρμερ και ερευνήτρια με βάση την Αθήνα. Έχει συνθέσει πάνω από 50 έργα για θέατρο, χορό, κινηματογράφο και ανεξάρτητα έργα, ερευνώντας τη σχέση μεταξύ ήχου, κίνησης και δραματουργίας μέσω ενός προσωπικού συστήματος σημειογραφίας. Πολυοργανίστρια, παίζει κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, πιάνο, ηλεκτρονικά και πειραματίζεται με τα όρια της φωνής. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Ινστιτούτο Grotowski (Πολωνία) και το Odin Teatret (Δανία), ενώ έχει βραβευτεί για τις συνθέσεις της καθώς και για την επεξεργασία ήχου σε ταινίες. Απόφοιτη του Royal School of Music και του Ιονίου Πανεπιστημίου στη σύνθεση με εξειδίκευση στον κινηματογράφο και στις παραστατικές τέχνες, συνεχίζει ως υποψήφια διδάκτορας και διδάσκει σε σεμινάρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διεθνώς. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες, ενώ είναι ιδρύτρια των καλλιτεχνικών ομάδων Ov Off και Spooky Redrum, καθώς και του Ον Off Studio, συμβάλλοντας ενεργά στη σύγχρονη και ηλεκτροακουστική μουσική σκηνή της Αθήνας.

Ο Δρ. Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας είναι σοβαρά ασόβαρος συνθέτης-ερευνητής διαδραστικής μουσικής, με σπουδές στην Αγγλία και τη Γαλλία και βάση το Βερολίνο. Η αισθητική του ιδιοσυγκρασία παραμένει αδέξια ριζωμένη ανάμεσα στην ηλεκτροακουστική μουσική και την κλασική ενορχήστρωση. Η μουσική του προσέγγιση είναι απόλυτα διεφθαρμένη από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και συνεχώς αποπροσανατολισμένη από μια αδικαιολόγητη εμμονή με τον βαρύ ήχο και τις θορυβώδεις υφές. Έχει λάβει εννέα βραβεία και εννέα διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς, όπως το ZKM (Καρλσρούη), η Εθνική Λυρική Σκηνή (Αθήνα), το Γερμανικό Μουσικό Συμβούλιο, Musikfonds (Βερολίνο), τα Dell Computers (ΗΠΑ), η Transmediale (Βερολίνο), τα Ars Electronica (Λιντς), το IMPAKT (Ουτρέχτη).

Η Κωνσταντίνα Μπάρκουλη-Γάβρη, απόφοιτος της ΚΣΟΤ και του Deree (υπότροφος Harvey C. Krentzman), έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τις/τους: Αναστασία Βαλσαμάκη, Σύνδεσμο Χορού, Chto Delat collective, Αθανασία Κανελλοπούλου, Νάντη Γώγουλου, Δημήτρη Μυτιληναίο, Μαρία Κολιοπούλου, Μαριέλα Νέστορα, Madeleine Hollander κ.ά. Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Διδάσκει σύγχρονο χορό και έχει επιμεληθεί κίνηση στο θέατρο. Ως δημιουργός, έχει παρουσιάσει τα solos ‘Nobody Wants Your Dance’ (M54) και ‘POOL’ (έκθεση “A Scattering of Salts” στο Αμερικάνικο Κολλέγιο) καθώς και την έρευνα DIO: a 2K experience (Κέντρο Ντάνκαν) μαζί με τη Νάντη Γώγουλου. Πραγματοποίησε residencies στα: Κ3 Centre of Choreography (Αμβούργο) και στο Κέντρο Ντάνκαν (‘hyle-as a point of view’- Delta Pi).

H Χριστίνα Σκουτέλα είναι χορεύτρια και performance maker. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Embodied Artistic Research στο Βασιλικό Ωδείο της Αμβέρσας. Το προσωπικό της χορογραφικό έργο προσεγγίζει το σώμα ως κείμενο, που φέρει μνήμες και ιστορίες. Με εργαλεία τον αυτοσχεδιασμό και την άμεση σύνθεση καθώς και την αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα, η πρακτική της ενσωματώνει κίνηση, γραφή και ανάγνωση, αναζητώντας τομές μεταξύ προσωπικού και πολιτικού. Το 2023, δημιούργησε τη χορευτική εγκατάσταση “desire is a place” στο Γιαλί Τζαμισί, στα Χανιά, και το 2024 τη solo performance YAKUZUSI, στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με τη Χαρά Κότσαλη, τον Κωνσταντίνο Παπανικολάου και τη Σοφία Δανάη Βορβίλα. Είναι μέρος του ensemble στο “Requiem” του Romeo Castellucci.

Η performer και χορεύτρια Ελπινίκη Σαριπανίδου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές παραγωγές ως χορεύτρια και επιμελήτρια κίνησης. Η πρακτική της επικεντρώνεται στις εικόνες, στη δημιουργία φανταστικών χαρακτήρων μέσω της μεταμφίεσης και στην αλληλεπίδραση του σώματος, της φωνής, του ήχου και των αντικειμένων. Το 2023, παρουσίασε στην Αθήνα το έργο "Burst Forth", ένα σόλο βασισμένο στη μεταμόρφωση.

κρατήσεις: www.more.com/music/three-times-three-24-3 & 213 00 40 496 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.