Three Times Three #4

Three Times Three #4

Επιμελούμενος από τον συνθέτη Σπύρο Πολυχρονόπουλο (Spyweirdos), ο μηνιαίος θεσμός Three Times Three φέρνει μαζί ανθρώπους από τα πεδία του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής, με σκοπό να δημιουργήσουν έναν μεταξύ τους κώδικα, μια γλώσσα επικοινωνίας που ισχύει όσο κρατάει η συνάντηση.

Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές / χορεύτριες. Στην αρχή της βραδιάς, τρία τυχαία ζευγάρια σχηματίζονται μετά από κλήρωση και αυτοσχεδιάζουν για 15 λεπτά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων για 30 λεπτά.

Στην τέταρτη και τελευταία συνάντηση της σεζόν συμμετέχουν οι:

Γιάννης Κοτσώνης – ηλεκτρονικά
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Γιώργος Παλαμιώτης – μπάσο

Μαρία Μανουκιάν – χορός
Λαμπρινή Γκόλια – χορός
Παγώνα Μπουλμπασάκου – χορός

Ο Γιάννης Κοτσώνης είναι μουσικός, sound artist και αυτοσχεδιαστής. Έχει συνθέσει ηλεκτρονική μουσική για το θέατρο, το σινεμά, για ταινίες video dance και πολυμεσικές εγκαταστάσεις. Από το 2005 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του ως σόλο καλλιτέχνης με την επωνυμία "Sister Overdrive" και με το πραγματικό του όνομα σε διαφορετικά πλαίσια (ΚΕΤ, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Onassis Stegi, Boiler, 6 D.O.G.S, Beton 7, Booze, Les Yper Yper) και σε διεθνή φεστιβάλ (Athens Video Art Festival, Melter, Phormix Aftermath, Electric Nights). Έχει στο ενεργητικό του επτά προσωπικές κυκλοφορίες. Από το 2006, συνεργάζεται σταθερά με τη Δανάη Στεφάνου στο καλλιτεχνικό-ερευνητικό σχήμα acte vide.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής (Τάκη Πατερέλη, Δήμο Δημητριάδη, Γιώργο Φακανά, Βασίλη Ρακόπουλο, Αλέξανδρο Κτιστάκη, κ.ά.) και της διεθνούς τζαζ σκηνής (Franco Ambrosetti, J.D. Walter, Manfred Schoof, New York Gypsy All-Stars, Jean-Loup Lognon, Tivon Pennicott κ.ά.). Το ντεμπούτο του άλμπουμ, “Mirrorself”, κυκλοφόρησε το 2021 από την Puzzlemusik. Είναι ιδρυτικό μέλος του Next Step Quintet με το οποίο έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ. Έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ στην Tεχνόπολη, στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στα φεστιβάλ τζαζ της Τήνου, της Σύρου και της Ζακύνθου.

Ο Γιώργος Παλαμιώτης παίζει ηλεκτρικό μπάσο. Εκτός από σπουδές στο Berklee College of Music, έχει εντρυφήσει στη μουσική παράδοση της Δυτικής Αφρικής και της Ινδονησίας. Η ελληνική παράδοση των παιδικών του ακουσμάτων διαμόρφωσε την προσωπική του τεχνική και τον προσωπικό του ήχο.

Η Μαρία Μανουκιάν αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές στο Ισραήλ. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με τους / τις Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio, Martin Harriague, Jasmin Vardimon, Russell Maliphant, Φώτη Νικολάου, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman, καθώς και με διάφορες ομάδες (Hellenic Dance Company, Anton Lachky Company Free Fall Dance Company). Το 2021, δημιούργησε το “Dance Laboratory-Rhodes-DLR”, το πρώτο Φεστιβάλ Χορού στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Ως καθηγήτρια χορού, έχει αναπτύξει την προσωπική της μέθοδο διδασκαλίας, “Inner Globe”, την οποία διδάσκει σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας συνεργασίες με σχολές, φεστιβάλ και πανεπιστήμια.

Η Λαμπρινή Γκόλια είναι χορεύτρια, performer, δασκάλα χορού και χορογράφος. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, ασχολείται συστηματικά με τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού της Ελλάδας και του εξωτερικού (Hellenic Dance Company, Krama Dance Company, Lidia Lithos DanceTheatre, Aerites Dance Company, Asomates Dynameis Dance Company, Siamese-Cie, Dancetheater OKTANA). Ως αυτοσχεδιάστρια, έχει συνεργαστεί με τον ιδρυτή της τεχνικής "Flying Low”, David Zambrano και τον Narendra Patil. Ως καθηγήτρια χορού, έχει διδάξει μπαλέτο, σύγχρονο, partnering και Graham. Οι πρόσφατες σπουδές της στη μουσική (μοντέρνο τραγούδι) την οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας προσωπικής μεθόδου διδασκαλίας, «Body Instrument».

Η Παγώνα Μπουλμπασάκου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες όπως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, η Ίρις Καραγιάν, η Μαριέλα Νέστορα, η Σοφία Μαυραγάνη, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μυτιληναίος, ο Άγγελος Παπαδόπουλος και η Άρια Μπουμπάκη. Το 2019, συμμετείχε ως «facilitator/dance educator» στα προγράμματα ανταλλαγής νέων «Youth Exchange Ι» και «Youth Exchange ΙΙ», εργαζόμενη με άτομα με νοητική στέρηση στο Poggio Mirteto της Ιταλίας (πρόγραμμα Erasmus+). Έχει παρακολουθήσει χορευτικά και θεατρικά σεμινάρια και εργαστήρια με τους Bonnie Bainbridge Cohen, Meg Stuart, Julyen Hamilton, Bijoux de Kant, Ευριπίδη Λασκαρίδη κ.ά. Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (2022) και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

κρατήσεις: www.more.com/music/three-times-three-4 & 213 00 40 496 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.