Three Times Three #4

Three Times Three #4

Εδώ και έναν χρόνο, ο θεσμός “Three Times Three” φέρνει κοντά καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες από τον χώρο του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας που ισχύει όσο κρατάει η συνάντηση.

Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές ή χορεύτριες. Στην αρχή της βραδιάς, σχηματίζονται με κλήρωση τρία τυχαία ζευγάρια, τα οποία αυτοσχεδιάζουν για 15 λεπτά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων σε έναν 30λεπτο αυτοσχεδιασμό.

Το “Three Times Three” πραγματοποιείται κάθε μήνα στο ΚΕΤ με την επιμέλεια του συνθέτη Σπύρου Πολυχρονόπουλου (Spyweirdos).

Στην τέταρτη συνάντηση της σεζόν συμμετέχουν οι:

Χάρης Λαμπράκης – νέυ
Δανάη Στεφάνου – πιάνο
Θύμιος Ατζακάς – ούτι
Άννα Καλογερά – χορός
Ηρώ Βασάλου – χορός
Κατερίνα Γιαννούλη – χορός

● Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία, δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την εθνομουσικολογία. Είχε την τύχη να συνεργαστεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον Haig Yazdjian, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τον Μιχάλη Σιγανίδη, τον Ross Daly, τον Κώστα Τατσάκη, τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, τον Χρίστο Τσιαμούλη, τον Αντώνη Απέργη, τον Stefano Battaglia, τον Bijan Chemirani, τον Michel Doneda, μεταξύ άλλων. Τα τελευταία 30 χρόνια, συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκει νέυ.

● H Δανάη Στεφάνου φτιάχνει αυτοσχέδιους ήχους και κείμενα. Από το 2007, διδάσκει κριτική ιστορία και φιλοσοφία της μουσικής, ηχητικές επιστημολογίες, διαμεσικές τέχνες και πειραματική καλλιτεχνική έρευνα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., όπου συντονίζει τα Σύνολα Πειραματικής και Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής (σ.π.Α.Μ.*) και άλλες διαθεματικές ερευνητικές πρωτοβουλίες. Μουσικά ενεργή από τη δεκαετία του 1990, έχει συνδιαμορφώσει και υλοποιήσει εκατοντάδες δράσεις και συμμετοχικές εκδηλώσεις σε δημόσιους & αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, αίθουσες τέχνης και ιδρύματα πολιτισμού. Μαζί με τον Γιάννη Κοτσώνη, είναι ιδρυτικό μέλος του σχήματος acte vide (από το 2006) και της πρωτοβουλίας Sound Meetings, με έδρα τη Σύρο (από το 2011). Τα τελευταία χρόνια, η πρακτική της συνδυάζει παρτιτούρες κειμένου, εφήμερη ποίηση και ηχητική μυθοπλασία με πρωτότυπες συμμετοχικές και επιτελεστικές μεθοδολογίες.

● Ο Θύμιος Ατζακάς είναι μουσικός, παραγωγός και ερευνητής. Σπούδασε μουσική στην Κολωνία, την Λειψία και το Βερολίνο και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ασχολείται συστηματικά με το ούτι και την εφαρμογή διαφόρων τροπικών μουσικών συστημάτων επάνω στη σύγχρονη μουσική γραφή, την modal, την ηλεκτροακουστική σύνθεση και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Από το 2023, εμφανίζεται ως DJ με το όνομα THYMUS GLAND, δημιουργώντας ηχοτοπία εμπνευσμένα από την προσωπική του συλλογή εθνογραφικών βινυλίων. ‘Έχει παίξει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Έλαβε μέρος σε εκατοντάδες μουσικές παραστάσεις. Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της διεθνούς διοργάνωσης ‘Μουσικό Χωριό’ που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, καθώς και του καλλιτεχνικού forum «το αβγό» στη Θεσσαλονίκη.

● Η Άννα Καλογερά είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτη στην Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση του Ψυχοδράματος – Κοινωνικοθεραπείας στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Έχει πάρει μέρος ως χορεύτρια και δημιουργός στο Athens Video Dance Project (2018) και στο Breaking Art II (2019). Έχει συνεργαστεί με τις / τους Α. Καζούρη, Ε. Γκόρο, Χ. Μανταφούνη, Χ. Κότσαλη, Σ. Μαυραγάνη, Α. Μαραθάκη, Μ. Καραλέκα, L. Kardouss, C. Laraaz. Το 2019, συνέχισε τις σπουδές της στον σύγχρονο χορό και τον αυτοσχεδιασμό στη σχολή LaFaktoria Choreographic Center της Ισπανίας, όπου εξερεύνησε άλλα κινητικά εργαλεία. Συνεργάστηκε έτσι με τις M. Coronado, M. Tompkins, L. Ayguade κ.ά. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις και έχει εργαστεί ως παιδαγωγός χορού σε σχολές χορού και σχολεία της Αττικής.

● Η χορεύτρια, χορογράφος και δραματουργός Ηρώ Βασάλου σπούδασε χορό στο The Place (LCDS) του Λονδίνου και δραματουργία στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Χορογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και στις πλατφόρμες 7ο Φεστιβάλ Νέων χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Nuevos Valores de la Danza, MAF (Μάλαγα), Seasoning (Άιντχοβεν), 8th You Better Move (Dansmakers, Άμστερνταμ). Από το 2020, ζει και δημιουργεί στην Αθήνα όπου εργάζεται ως δραματουργός χορού, συνεχίζοντας το προσωπικό χορογραφικό της έργο. Παρουσίασε την τελευταία της δουλειά, “Symposium”, στο Μέγαρο Μουσικής. Διδάσκει την πρωτότυπη μέθοδο για τον αυτοσχεδιασμό κίνησης “Gestures” με τον Κ. Χαιρέτη στο πλαίσιο εργαστηρίων για επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς.

● Η Κατερίνα Γιαννούλη σπούδασε χορό και ψυχολογία. Είναι μέλος της ομάδας χορού Underscore και συνιδρύτρια του καλλιτεχνικού χώρου Μ54. Σαν ανεξάρτητη καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει/συνδημιουργήσει τα έργα “Lamento”, “Moving sound”, “Red Ghost”, “The other things that you say”, “Having One No Idea”, “Stay,Stay,Stay” και την έκδοση “Pieces of us”. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μαθήματα χορού και αυτοσχεδιασμού σε ενήλικες.

κρατήσεις: www.more.com/gr-el/tickets/music/three-times-three425 & 213 00 40 496 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.